نمایندگی پارسا سرویس

جنرال الکتریک – آاگ – مابه

021-۵۴۴۱۲۱۰۰

8 صبح الی 19

Untitled-1
مشکلات رایج جاروبرقی
زمان مطالعه: 5 دقیقه

چند مورد از مشکلات و خرابی‌های رایج جاروبرقی + عیب یابی و تعمیر آنها

بیشترین علل خرابی‌های جاروبرقی

یکی از لوازم خانگی که نقش حیاتی برای خانم‌های خانه‌دار در تمیز کردن منزل ایفا می‌کند جاروبرقی است چرا که در زمان انجام کارهای روزانه صرفه جویی خواهد کرد. اما در صورت استفاده روزانه از جاروبرقی به مرور زمان دچار استهلاک می‌شود و باید اطلاعات کاملی درباره خرابی‌های جاروبرقی و راهکارهای تعمیر و رفع عیوب آن را بلد باشید و یا با نمایندگی جاروبرقی آاگ  یا نمایندگی جاروبرقی الکترولوکس، در صورتی که دارای جاروبرقی از این دو برند می‌باشید، تماس بگیرید. در ادامه فهرست خرابی‌های جاروبرقی را با هم بررسی خواهیم کردخاموش شدن به یکباره جاروبرقی در حین کار با آن

  • نچرخیدن و انسداد برس جاروبرقی
  • ایجاد سر و صدای زیاد جاروبرقی
  • داغ شدن بیش از حد موتور جاروبرقی
  • نداشتن مکش یا پایین بودن مکش جاروبرقی
  • احساس بوی سوختگی و دود کردن جاروبرقی در حین کار با آن
  • یکسره کار کردن موتور جاروبرقی
  • خرابی دکمه خاموش و روشن شدن جاروبرقی
  • جرقه زدن موتور جاروبرقی
  • جمع نشدن سیم توسط سیم جمع
  • لرزش جاروبرقی
  • گرفتگی لوله خرطومی و تلسکوپی جاروبرقی

تا به اینجای مقاله با بیشترین علل خرابی‌های جاروبرقی آشنایی پیدا کردید اما در ادامه هریک از این علل را همراه با توضیحات و جزئیات بیشتری بیان خواهیم کرد و راهکارهای مناسبی برای برطرف کردن این عیوب ارائه می‌دهیم.

خاموش شدن به یکباره جاروبرقی در حین کار با آن

یکی از خرابی‌های جاروبرقی به یکباره خاموش شدن دستگاه در حین تمیز کردن منزل است. در صورت مشاهده این مشکل در قدم اول از وجود جریان برق در دستگاه مطمئن شوید که باید پریز برق را چک کنید. در صورتی که از وجود برق اطمینان پیدا کردید می‌تواند مشکل از برد الکتریکی، کلید روشن/خاموش، سیم و یا سوختگی و یا خرابی موتور دستگاه باشد که در این شرایط باید توسط تکنسین فنی تعمیر جاروبرقی مورد بازبینی و تعمیر قرار گیرد.

نچرخیدن و انسداد برس جاروبرقی

خراب شدن جاروبرقی

نچرخیدن و انسداد برس جاروبرقی یکی دیگر از خرابی‌های جاروبرقی است که به دلیل گیر کردن پرز یا مو در برس دستگاه بوجود می‌آید. در این شرایط برای رفع گرفتگی با استفاده از یک چاقو یا قیچی اقدام به خارج کردن مو و پرز کنید تا گرفتگی از بین رفته و برس جاروبرقی مثل قبل قابلیت چرخیدن داشته باشد.

ایجاد سر و صدای زیاد جاروبرقی

ایجاد سر و صدای زیاد و نا به هنجار جاروبرقی از جمله خرابی‌های جاروبرقی است که به خاطر قرار گرفتن وسیله‌ای در داخل پاکت جاروبرقی یا خراب شدن پروانه یا خرابی بلبرینگ‌های جاروبرقی است. در حالت اول می‌توانید با خارج کردن شی از داخل پاکت جاروبرقی مشکل را برطرف کنید اما در صورتی که پروانه یا بلبرینگ‌های جاروبرقی خراب شده باشد باید توسط نیروی تکنسین اقدام به تعمیر جاروبرقی نمایید چرا که تعمیر جاروبرقی نیاز به دانش فنی در این زمینه دارد.

داغ شدن بیش از حد موتور جاروبرقی

داغ شدن بیش از حد موتور جاروبرقی یکی دیگر از خرابی‌های جاروبرقی است که اغلب به خاطر روشن ماندن طولانی مدت دستگاه است. هر چند که دلایلی دیگری نیز می‌تواند داشته باشد همچون نم‌دار بودن آشغال‌ها و… باعث می‌شود موتور مدت زمان بیشتری کار کند و اگر این فرایند ادامه دار باشد در نهایت موتور دستگاه نیم سوز یا منجر به سوختن موتور خواهد شد. برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد موتور بهتر است که هر چند مقدارکار کردن دستگاه، یک الی دو دقیقه جاروبرقی را خاموش کنید تا از خرابی‌های جاروبرقی در امان باشید.

نداشتن مکش یا پایین بودن مکش جاروبرقی

کم بودن مکش جاروبرقی

یکی دیگر از خرابی‌های جاروبرقی که بسیار شایع است نداشتن مکش یا پایین بودن میزان مکش جاروبرقی است که دلیل اصلی این مشکل به خاطر پر بودن یا پارگی کیسه جاروبرقی است که اگر کیسه جاروبرقی پر شده بود آن را در سطل آشغالی خالی کنید و اگر هم کیسه جاروبرقی دچار پارگی شده بود آن را با یک کیسه جاروبرقی دائمی تعویض کنید و یک حالت دیگر هم وجود دارد و آن هم گرفتگی لوله جاروبرقی است که منجر به پایین آمدن قدرت مکش دستگاه می‌شود.

احساس بوی سوختگی و دود کردن جاروبرقی در حین کار با آن

یکی دیگر از خرابی‌های جاروبرقی، احساس بوی سوختگی و دود کردن جاروبرقی در حین کار کردن است. دلیل آن اشکال در سیستم سیم کشی دستگاه است که در این شرایط ابتدا باید بگذارید یکی دو ساعت جاروبرقی خاموش باشد تا خنک شود سپس امتحان کنید اگر باز هم بوی سوختگی آمد  باید تسمه و بلبرینگ‌ها مورد بازبینی قرار داد که عیب از کدام قسمت است، چرا که در صورت ادامه دار بودن بوی سوختگی امکان سوختن موتور وجود دارد که باید توسط تکنسین فنی تعمیر جاروبرقی مورد بررسی و تعمیر قرار گیرد.

خرابی دکمه خاموش و روشن شدن جاروبرقی

یکی از خرابی‌های جاروبرقی که در برخی مواقع باعث یکسره کار کردن دستگاه می‌شود کلید پاور است که در اثر طرز استفاده ناصحیح، کوبیدن روی دکمه، بازی کردن کودکان با دکمه و… باعث خرابی کلید پاور می‌شود. در صورتی که کلید پاور عمل نکرد آن را از دستگاه خارج کنید و توسط یک اهم متر عملکرد این قطعه را بررسی کنید در صورت خرابی این قطعه را با یک قطعه نو تعویض کنید تا مشکل دستگاه حل شود. (توسط نیروی متخصص)

جرقه زدن موتور جاروبرقی

جرقه زدن موتور جاروبرقی یکی از خرابی‌های جاروبرقی است که بسیار خطرناک و در صورت خرابی هزینه بر می‌باشد. اگر رنگ جرقه‌های موتور آبی رنگ بود به دلیل اینکه زغال‌ها کوتاه شده‌اند که باعث این مشکل می‌شود که با تعویض زغال‌ها این مشکل حل می‌شود. اما اگر رنگ جرقه آبی نبود مشکل از کلکتور موتور است که باید توسط نیروی تکنسین فنی مورد بازبینی و تعمیر قرار گیرد.

جمع نشدن سیم توسط سیم جمع

یکی دیگر از خرابی‌های جاروبرقی جمع نشدن سیم توسط سیم جمع کن است که دلیل آن خرابی یا شکستن فنر سیم جمع است که به دلیل کشیده شدن بیش از حد سیم دستگاه اغلب این اتفاق می‌افتد. تعمیر کردن این قسمت نیاز به مهارت فنی دارد.

لرزش جاروبرقی

یکی از خرابی‌های جاروبرقی لرزش جاروبرقی در حین کار است که اغلب به دلیل شل شدن لاستیک‌هایی است که موتور را نگه داشته است اگر این لاستیک‌ها شل باشند دستگاه در حین کار می‌لرزد و به مرور زمان باعث خرابی موتور جاروبرقی می‌شود که برای حل آن می‌توانید آنها را محکم کنید و در صورتی که به دلیل فرسودگی محکم نشدند باید آنها را تعویض کنید.

گرفتگی لوله خرطومی و تلسکوپی جاروبرقی

یکی دیگر از خرابی‌های جاروبرقی گرفتگی لوله خرطومی و تلسکوپی جاروبرقی است در صورتی که لوله خرطومی یا تلسکوپی جاروبرقی توسط شی دچار گرفتگی شد با استفاده از یک فنر یا چوب اقدام به خارج کردن شی از داخل لوله کنید و برای چک کردن گرفتگی می‌توانید با یک چراغ قوه داخل آن را نگاه کنید.

نکاتی که باید در هنگام خرابی و تعمیر جاروبرقی به ‌خاطر داشته باشید

تا به اینجای مقاله متداول‌ترین خرابی‌های جاروبرقی را با هم بررسی کردیم اما یکسری نکات کلی در هنگام خرابی و تعمیر جاروبرقی باید به یاد داشته باشید.

  1. در صورت بروز هرگونه خرابی جاروبرقی در ابتدا کیسه جاروبرقی و لوله خرطومی و تلسکوپی را چک کنید و اگر از عملکرد این سه قطعه اطمینان کردید سراغ قسمت‌های دیگر بروید.
  2. در صورتی که با توجه به اطلاعات بالا متوجه شدید که دلیل خرابی به موتور یا برد الکتریکی جاروبرقی بر می‌گردد از تعمیر دستگاه اجتناب کنید و این کار را به تکنسین فنی تعمیر جاروبرقی بسپارید.
  3. در صورتی که در حین کار با دستگاه، به یکباره دستگاه خاموش شد ابتدا از متصل بودن دو شاخه به پریز برق اطمینان حاصل کنید چرا که اغلب به دلیل کنده شدن سیم برق از پریز باعث خاموش شدن دستگاه می‌شود.

جمع‌بندی مقاله و کلام پایانی

در این مقاله شایع‌ترین خرابی‌های جاروبرقی و راهکارهایی برای رفع و تعمیر جاروبرقی ارائه دادیم و علل مختلفی که باعث خرابی و عدم کارکرد صحیح جاروبرقی می‌شوند را با هم بررسی کردیم تا در زمان مشاهده هرگونه خرابی بتوانید دستگاه را عیب یابی کنید و در جهت تعمیر رفع عیوب اقدامات لازم را داشته باشید. در پایان خوشحال خواهیم شد که نظرات و تجارب خود را با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید شاد و پیروز باشید.