نمایندگی پارسا سرویس

جنرال الکتریک – آاگ – مابه

021-۵۴۴۱۲۱۰۰

8 صبح الی 19

Untitled-1
جرم گیری ماشین ظرفشویی
زمان مطالعه: 6 دقیقه

آموزش جرم گیری ماشین ظرفشویی و نکات مهم آن

با عوامل موثری که سبب رسوب در ماشین ظرفشویی می‌شوند، آشنا شوید

عاملی که سبب نیاز به جرم گیری ماشین ظرفشویی می‌شود، رسوب است که خود دلایلی دارد و بهتر است با آن‌ها آشنا باشید:

·         سختی آب

آب سخت، آبی است که در خود مقدار زیادی مواد معدنی دارد. این مواد معمولا به صورت رسوب در ماشین ظرفشویی باقی می‌ماند و می‌توانند سبب اختلال در عملکرد ماشین ظرفشویی شوند. در واقع، مهم‌ترین و اصلی‌ترین عامل جرم‌گرفتگی ماشین ظرفشویی، آب سخت است. همین مسئله سبب شده که شرکت‌های سازنده، مواد شوینده مناسب را با توجه به سختی آب تولید کنند. پس در هنگام خرید شوینده به این نکته توجه نمایید.

نشانه سختی آب، تمیز نشدن ظروف، کف نکردن آب و ایجاد پوسته سفید روی بازوهای اسپری یا کف دستگاه است.

·         چربی مواد غذایی

کار ماشین ظرفشویی رفع چربی روی ظروف است تا آن‌ها را تمیز و پاک کند. چربی غذا به‌گونه‌ای است که روی قطعات ظرف می‌نشیند و اگر برای مدتی شسته نشود، رسوب می‌کند. ماشین ظرفشویی با کمک گرمای آب سبب از بین بردن چربی‌ها می‌شود و نگرانی بابت رسوب باقی نمی‌گذارد. با این وجود بهتر است هر ۶ الی ۱۲ ماه، یک‌بار کار جرم گیری ماشین ظرفشویی را انجام دهید.

چرا انجام به موقع جرم گیری ماشین ظرفشویی مهم است؟

دلایل اهمیت جرم گیری ظرف شویی

جرم‌گیری کار ساده‌ای است که گاهی به دلیل کسالت، تنبلی، خستگی یا… به تاخیر می‌افتد که می‌تواند در بلندمدت روی کارایی و اثربخشی دستگاه تاثیر بگذارد. برای روشن‌تر شدن موضوع، می‌توان مثال دندان را آورد که با مسواک زدن در آن نقش جرم گیری را در ماشین ظرفشویی دارد. اگر دندان‌های خود را به مدت طولانی مسواک نزنید، لایه جرم روی آن نشست کرده و به مرور سبب خرابی و پوسیدگی دندان می‌شود و شاید شما را به کشیدن دندان مجبور کند.

جرم گیری ماشین ظرفشویی نیز باید به موقع انجام شود تا به حفظ سلامت دستگاه کمک کند و مانع از آسیب دیدن آن شود.

نشانه‌های زمان مناسب برای جرم گیری ماشین ظرفشویی

دقت به نشانه‌ها، راهنمای شما برای زمان مناسب جرم‌گیری است پس اگر متوجه این نشانه‌ها شدید، وقت جرم گیری ماشین ظرف شویی فرارسیده است.

  • اگر ماشین ظرفشویی آن‌گونه‌که باید، کار شستشو را انجام نمی‌دهد، جرم‌گیری به احتمال زیاد مشکل را برطرف می‌کند.
  • هنگامی‌که با باز کردن در ماشین ظرفشویی با بوی بدی مواجه شدید، باید ماشین ظرفشویی خود را جرم‌گیری کنید.
  • اگر مدت زمان زیادی از ماشین ظرفشویی خود استفاده نکرده‌اید، بهتر است قبل از استفاده آن را جرم‌گیری کنید.
  • اگر متوجه غیرشفاف بودن استیل داخل ماشین ظرفشویی شدید، زمان جرم گیری ماشین ظرفشویی رسیده است.

بهتر است در چه بازه‌های زمانی کار جرم گیری ماشین ظرفشویی را انجام دهیم؟

ماشین ظرفشویی هنگام کار و انجام عمل شستن ظرف‌ها، با ذره‌های غذا، مواد شوینده و… در ارتباط است و عمل شستن را در طول ماه یا هفته، بارها انجام می‌دهد. همین موضوع باعث می‌شود که در طول زمان، مسیرهای خروجی نیاز به تمیز کردن داشته باشند و جرم‌گیری شوند. شما می‌توانید کار جرم‌گیری را با نظم خاصی انجام دهید تا همواره راندمان خوب دستگاه را حفظ کنید تا دچار خرابی های رایج  ماشین ظرفشویی نشوید. اما بازه زمانی مناسب چگونه در نظر گرفته می‌شود؟

کارشناسان با توجه به محل زندگی شما و میزان سختی آب آن، زمان مناسب را ۴ تا ۶ هفته یک‌بار اعلام می‌کنند تا ماشین ظرفشویی همواره تمیز بماند و سوراخ‌های ورودی آب مسدود نشود. حتی توصیه می‌کنند که مسیر فاضلاب نیز بهتر است به کمک جرم‌گیر پاک شود.

زمان جرم گیری ظرفشویی

جرم گیری ماشین ظرفشویی به پاک شدن ذرات غذا، صابون، آهک و… که در بخش‌های مختلف دستگاه جمع می‌شوند، کمک می‌کند و همه آن‌ها را از بین می‌برد.

چربی‌های غذا در نهایت تبدیل به جرم می‌شوند و روی قطعات داخلی ماشین ظرفشویی رسوب می‌کنند اما آب داغ مورد استفاده در ماشین ظرفشویی آن‌ها را قبل از تبدیل به رسوب از بین می‌برد.

چند نکته درباره نحوه جرم گیری ماشین ظرفشویی

نکات جرم گیری ظرفشویی

نکاتی هست که رعایت کردن آن‌ها به شما کمک می‌کند تا فرایند جرم گیری ماشین ظرف شویی را بهتر انجام دهید.

  • از مواد شوینده مجاز مثل قرص، مایع و پودر برای از بین بردن جرم ماشین ظرفشویی استفاده کنید و به سمت پاک‌کننده‌های خانگی مثل سرکه و جوش‌شیرین نروید زیرا ماده‌ای مثل جوش‌شیرین به‌‌خوبی در آب حل نمی‌شود و ممکن است خودش سبب ایجاد رسوب در ماشین ظرفشویی شود.
  • برای شروع فرایند جرم گیری ماشین ظرفشویی، بعد از استفاده از ماده شوینده، برنامه شستشو را روی اتوماتیک یا سنستیو قرار دهید زیرا طولانی‌ترین برنامه شستشو است. در این برنامه، بخشی به نام پیش شستشو وجود دارد که در آن کف ظرفشویی را تمیز می‌کند پس ماده شوینده را در کف دستگاه قرار ندهید.
  • در بعضی از ماشین‌های ظرفشویی، مکانی برای قرص‌ها وجود ندارد. دستگاه را روشن نمایید و با انتخاب طولانی‌ترین برنامه، منتظر گرم شدن آب شوید. حال در ماشین را باز کنید و رسوب‌گیر را در بخش پایینی آن قرار دهید.
  • اگر مدت زیادی است که اقدام به جرم گیری ماشین ظرفشویی نکرده‌اید پس از جرم‌گیری، مطابق دفترچه راهنما عمل کرده و بخش‌هایی مثل فیلتر ظرفشویی را باز کرده و تمیز کنید.
  • فیلتر یکی از بخش‌هایی است که چربی و مواد اضافی را به دام می‌اندازد و پاک کردن آن هر چند وقت یک‌بار الزامی است.

آموزش جرم گیری ماشین ظرفشویی در بخش‌های مختلف

ماشین ظرفشویی از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که می‌توان کار جرم‌گیری را در هر بخش به صورت زیر انجام داد:

واشر (لاستیک) در ماشین ظرفشویی

واشر ظرفشویی

واشر یکی از قطعات مرتبط با آب است به همین دلیل در معرض آلودگی و جرم‌گیری قرار دارد و سرکه می‌تواند راه‌حل مناسبی برای جرم‌زدایی باشد. برای این کار، ابتدا پارچه‌ای را به سرکه آغشته کنید و روی تمام بخش‌های لاستیک بکشید، اگر امکان استفاده از پارچه برای بعضی از بخش‌ها وجود ندارد، می‌توانید از یک جسم کوچک‌تر مثل گوش‌پاک‌کن استفاده نمایید.

محفظه داخلی ظرفشویی

۳ فیلتر داخلی محفظه ماشین ظرفشویی را به‌آرامی از جای خود خارج کرده و تمیز کنید سپس آن را با کمک مسواک و مواد شوینده شستشو دهید. اگر چاهک دستگاه جرم دارد، آن را نیز با مسواک و آب تمیز کنید. در نهایت برنامه شستشو را شروع کنید تا بقیه جرم‌ها به‌طورکامل از بین بروند.

تذکر: اگر می‌خواهید چاهک را تمیز کنید، کاری به پیچ‌های آن نداشته باشید زیرا ممکن است از حالت تنظیم خارج شوند؛ اگر این اتفاق بیفتد، سبب آبریزی در ظرف‌شویی می‌شود.

مرحله بعد، بررسی محفظه داخلی است که باید به دنبال رسوب بگردید. اگر رسوبی وجود داشت، باید با کمک آب گرم یا مواد شوینده اقدام به جرم گیری ماشین ظرفشویی نمایید. باید در فرایند تمیزکاری مواظب برد و سایر قطعات الکترونیکی دستگاه باشید که آب به آن‌ها وارد نشود زیرا سبب سوختگی خواهد شد. سوختگی در هر کدام از این قطعات سبب خرابی ماشین ظرفشویی خواهد شد.

سبدها

معمولا سبدها به دلیل استفاده روزانه از ماشین ظرفشویی تمیز هستند و نیازی به جرم‌گیری ندارند اما اگر مدت زیادی است که از ماشین خود استفاده نکرده‌اید، بهتر است اقدام به تمیز کردن آن‌ها نمایید.

بعد از خارج کردن سبدها از ماشین ظرفشویی، باید به کمک برس یا فرچه و آب، آن‌ها را تمیز نمایید. بعد از اتمام فرایند، متوجه برق زدن آن‌ها خواهید شد.

فراموش نکنید که باید بعد از شستشو به قطعات اجازه خشک شدن بدهید تا آسیبی به دستگاه وارد نشود.

آب‌پاش‌ها

آب‌پاش‌ها نیز بخشی از فرایند جرم گیری ماشین ظرفشویی هستند. برای تمیز کردن آب‌پاش‌ها، ابتدا باید آن‌ها را از جای خود خارج کنید و به کمک سنجاق، سوزن یا یک جسم تیز، سوراخ‌های آبپاش را تمیز کنید و چند بار آن‌ها را به کف دست خود بزنید تا جرم‌ها از آب‌پاش خارج شوند. اگر سوراخ‌ها امکان تمیز شدن ندارند، باید آب‌پاش‌ها را عوض کنید.

بعد از جرم گیری ماشین ظرفشویی باید چه کاری انجام داد؟

نکات بعد از جرم گیری ماشین ظرفشویی

بعد از جرم‌گیری با انجام موارد زیر کمک کنید تا دیرتر به جرم‌گیری نیاز پیدا کنید.

  • در هفته حداقل ۴ بار از دستگاه خود استفاده نمایید زیرا این کار مانع از رسوب مواد در دستگاه می‌شود.
  • استفاده از آب داغ در فرایند شستشو به از بین بردن جرم‌ها کمک می‌کند.
  • استفاده از جرم‌گیر را در برنامه خود داشته باشید زیرا مانع از جمع شده رسوبات در دستگاه شده و آن‌ها را پاک می‌کند.
  • توصیه می‌شود که ماهی یک‌بار به تمیز کردن فیلترهای دستگاه اقدام کنید.
  • مواد غذایی موجود روی ظروف را پاک کنید و سپس آن‌ها را در دستگاه برای شستشو قرار دهید.
  • مواد شوینده مناسب نه تنها کار شستن را انجام می‌دهند بلکه روی عملکرد دستگاه نیز موثر هستند پس در انتخاب شوینده‎های مناسب دستگاه خود دقت کافی را داشته باشید و سعی کنید از مواد باکیفیت استفاده نمایید.

سخن پایانی

جرم گیری ماشین ظرفشویی یکی از کارهایی است که در طول زندگی خود به آن نیاز پیدا می‌کنید پس بهتر است با اطلاعات ضروری مرتبط با آن آشنا شوید. ما در این مقاله سعی کردیم تا نکات مهم را به شما آموزش دهیم اگر همچنان سوالی در ذهن شما باقی مانده بود، بپرسید تا پاسخگوی شما باشیم. همچنین با کمک دفتر چه راهنما ارائه شده در نمایندگی ماشین ظرفشویی آاگ و ماشین ظرفشویی الکترولوکس که در ایران شرکت پارسا سرویس عهده دار آن می باشد، می توانید به صورت دقیق تر و حرفه تر با کمک این دفترچه اقدام به تمیز کردن و جرم گیری ماشین ظرفشویی خود نمایید.

دیگر مقالات این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *