فهرست مطالب
Toggleجارو شارژی و قطعات مختلف آن
قطعات جارو شارژی به شکل یکپارچه عمل میکنند و مشکل در یکی از آنها میتواند ناشی از مشکل در قطعات دیگر باشد و یا سبب خرابی سایر قطعات گردد. به همین دلیل هم لازم است در صورت لزوم تعویض غلطک جاروشارژی را انجام دهید تا از آسیب به سایر بخشها جلوگیری به عمل بیاورید.
- موتور: موتور با کسب نیرو از باطری فعالیت کرده و انرژی لازم برای مکش و جذب آلودگیها را فراهم میکند.
- باطری: باطری انرژی لازم برای حرکت موتور را در خود ذخیره کرده و وقتی دستگاه را روشن میکنید، این انرژی را برای فعالیت در اختیار موتور قرار میدهد.
- کیسه جارو برقی: آشغالها را در خود ذخیره میکند.
- فیلتر: ذرات معلق داخل جارو را به خود جذب کرده و مانع از این میشود که در قسمتهای داخلی رسوب کنند.
- غلطک جارو شارژی: این بخش در قسمت انتهایی بسیاری از انواع جارو شارژی وجود دارد. غلطک حرکت راحت دسته جارو را روی سطوح امکانپذیر کرده و با چرخیدن، موها، آشغالها و مواردی از این قبیل را به خود جذب میکند. تعویض غلطک جاروشارژی گاهی لازم است، با این حال تعمیر غلطک جارو شارژی نیز در مواردی امکانپذیر است.
نشانههای نچرخیدن غلطک
وقتی غلطلک جاروشارژی نمیچرخد، شما با مشکلات زیر روبرو میشوید:
- کشیدن جارو روی سطوح سخت است. به نظر میرسد که جارو به سطح نمیچسبد و یا مکش کافی ندارد. ممکن است مرتبا دستگاه از روی سطح بلند شده و جارو زدن را سخت کند.
- وقتی جارو را خاموش میکنید و یا بلند میکنید، مقدار قابل توجی آشغال از لوله آن بیرون میریزد و دوباره سطح را آلوده میکند.
- وقتی به ظاهر غلطک نگاه میکنید، احتمالا متوجه تغییراتی در آن میشوید (کثیفی زیاد و یا شکستگی)
رایجترین علل نچرخیدن غلطک جارو شارژی
معمولا نچرخیدن غلطک جارو شارژی به یکی از دلایل زیر مرتبط است:
تجمع مو و گرد و خاک
بسیاری از مواقع، مو، آشغال و گرد و خاک میتوانند به پرزهای غلطک چسبیده و به مرور حرکت آن را کند و سپس متوقف کنند. تعویض غلطک جاروشارژی در این موارد لازم نیست. تنهای کاری که باید بکنید این است که با حوصله موها و آشغالهایی را که گیر کردهاند جدا کنید. برای اینکار میتوانید یک دستکش بپوشید و یا با استفاده از یک چنگال یا بشکاف به آرامی موها و آشغالها را جدا کنید. اگر مدل جارو شارژی شما مثل برخی از انواع جارو شارژی آاگ طوری است که میتوانید غلطک را دربیاورید، حتما این کار را انجام دهید. جداکردن غلطک به شما کمک میکند تا آن را به خوبی تمیز کنید، بشویید و پس از خشک کردن در سرجای خود قرار دهید.
اگر یک غلطک زاپاس داشته باشید، میتوانید هرچند وقت یکبار تعویض غلطک جاروشارژی را انجام دهید و در زمانی که در حال تمیزکردن، شستشو و خشککردن غلطک قبلی هستید، از غلطک زاپاس استفاده کنید. تمیز کردن مرتب این قطعه، مانع از توقف حرکت آن شده و مکش جارو را حفظ میکند.
شکستگی غلطک
یکی از مشکلاتی که معمولا به تعویض غلطک جاروشارژی منجر میشود، شکستگی غلطک و یا محل اتصال آن به دستگاه است. برای اینکه متوجه شوید آیا غلطک سالم است یا نه، اول باید آن را به خوبی تمیز کنید تا ساختار و محلهای اتصال آن به دستگاه مشخص شود. قسمتهای مختلف غلطک را با دست چک کنید. اگر بخشی از آن لق است و یا به طور مشهودی شکستهشدهاست، تعویض غلطک جاروشارژی اجتنابناپذیر است. در برخی از مدلهای جارو شارژی الکترولوکس و سایر انواع جاروشارژی، شما میتوانید قسمت انتهایی جارو را باز کنید و محل اتصال غلطک به بدنه را بررسی کنید. شکستگی در این قسمت ممکن است زیر انبوهی از مو و آشغال پوشیده شده باشد، اما وقتی آن را تمیز کنید، متوجه میشوید که مشکل از کجاست.
تعویض غلطک جاروشارژی
در نظر بگیرید که تعویض غلطک جاروشارژی را گاهی خودتان میتوانید انجام دهید. برای این کار لازم است از نمایندگی یک قطعه یدک گرفته و با بازکردن انتهای جاروشارژی با توجه به مدل، آن را جایگزین قطعه شکسته کنید. با این حال در برخی از انواع این دستگاهها، لازم است تعویض غلطک جاروشارژی به وسیله خود نمایندگی انجام شود.
سخن آخر
علل نچرخیدن غلطک جاروشارژی میتواند کثیفی این قطعه و یا شکستگی آن باشد که در مورد دوم نیاز به تعویض غلطک جاروشارژی است.