نمایندگی پارسا سرویس

جنرال الکتریک – آاگ – مابه

021-۵۴۴۱۲۱۰۰

8 صبح الی 19

Untitled-1
دلیل صدای زیاد جاروبرقی و راهکار رفع این مشکل چیست؟
زمان مطالعه: 7 دقیقه

صدای زیاد جاروبرقی و راهکار رفع آن

صدای زیاد جاروبرقی علت های متفاوتی دارد. شایع ترین و مهم ترین علت صدای زیاد جاروبرقی، مسدود شدن لوله تلسکوپی و خرطومی جاروبرقی می‌باشد. راهکار رفع این مشکل، باز کردن لوله ها و بررسی کردن مسیر می‌باشد. اهمیتی ندارد که جاروبرقی شما از چه برندی است. ما در این مقاله از پارسا سرویس به شما کمک می‌کنیم با دلایل دیگر صدای زیاد جاروبرقی آشنا شوید و راهکارهایی که برای رفع آن وجود دارد را یاد بگیرید تا بتوانید مشکل دستگاه خود را برطرف کنید.

علت های صدای زیاد جاروبرقی و راهکار رفع این مشکل

صدای زیاد و ناهنجار جارو برقی چندین علت متفاوت دارد.از این دلایل می‌توان به گرفتگی لوله تلسکوپی، شکستگی و آسیب دیدن برس، نامرغوبی و بی کیفیتی پاکت جاروبرقی، ورود جسم فلزی، کثیفی یا رطوبت فیلتر جاروبرقی، شکستگی یا آسیب موتور فن، تمام شدن ذغال جاروبرقی و جابه‌جایی موتور در بدنه اشاره کرد. در ادامه به شرح تمامی این موارد خواهیم پرداخت.

۱. گرفتگی لوله تلسکوپی و خرطومی

اولین جایی که برای عیب یابی باید به سراغ آن رفت، ورودی های جاروبرقی هستند که باید آن ها را بررسی کنید. ممکن است چیزی داخل لوله‌ی تلسکوپی یا لوله‌ی خرطومی گیر کرده و راه را مسدود کرده باشد، که می‌تواند یکی از علت‌های صدای زیاد جاروبرقی موقع جارو کشیدن باشد. اتصالات لوله‌ها را جدا کرده تا بتوانید مسیر ورودی جاروبرقی را چک کنید.

۲. شکستگی و آسیب دیدن برس جاروبرقی

یکی دیگر از دلایل صدای زیاد در جاروبرقی، شکستگی و آسیب برس جاروبرقی است. اصلا جای نگرانی نیست، با خرید یک برس جدید و جایگزاری آن، توانسته اید جاروبرقی خود را تعمیر و صدای زیاد آن را برطرف کنید.

۳. نامرغوب و بی کیفیت بودن پاکت جاروبرقی

نامرغوب بودن پاکت جاروبرقی یکی از دلایل صدای زیاد جاروبرقی است.

پاکت های جاروبرقی با توجه به برند و مدل جاروبرقی شما تنوع زیادی دارند. یکی دیگر از علت های صدای زیاد جاروبرقی می‌تواند استفاده از پاکت نامناسب و یا تقلبی باشد، که احتمال سوراخ شدن یا پارگی و نشت گرد و خاک به داخل جاروبرقی را افزایش می‌دهد. یادآور می‌شویم که استفاده ی طولانی مدت از پاکت های دائمی هم نیز می‌تواند باعث آسیب زدن به موتور جاروبرقی و تولید صدای ناهنجار شود. معمولا زمانی که ۷۰ درصد از پاکت جاروبرقی پر شده است باید آن را تعویض کنید.

۴. ورود جسم فلزی به پاکت جاروبرقی

در هنگام جارو کشیدن ممکن است جسم فلزی وارد کسیه جاروبرقی شده باشد و به دیواره های جاروبرقی اصابت کند که باعث صدای ناهنجار می‌شود.

۵. کثیف شدن یا ورود رطوبت به فیلتر جاروبرقی

یکی از اجزای مهم و ضروری در جاروبرقی، فیلتر آن است. اهمیت فیلتر جاروبرقی در جلوگیری از برگشت ذرات به محیط، جلوگیری از نفوذ ذرات به درون موتور و محافظت از موتور جاروبرقی می‌باشد. بنابراین کثیف بودن و یا ورود رطوبت به فیلتر یکی دیگر از علت های افزایش صدای جاروبرقی می‌تواند ‌باشد. با تعویض به موقع یا تمیز کردن آن می‌توانید از تولید صدای زیاد جاروبرقی خود جلوگیری کنید.

۶. شکستگی یا معیوب شدن فن موتور جاروبرقی

کم شدن مکش جاروبرقی یکی از دلایل صدای زیاد جاروبرقی است.

موتور جاروبرقی به فن متصل است. فن تیغه های زاویه دار به نام پروانه دارد. با روشن شدن جاروبرقی و چرخش پروانه های فن، هوا به سمت جلو و به سمت درگاه خروجی هل داده می­شود. زمانی که در این پروانه ها شکستگی بوجود آید و یا اینکه خود فن دچار مشکل شود، می‌تواند باعث ایجاد صدای ناهنجار جاروبرقی شود. تعویض به موقع فن قطعا هزینه کمتری نسبت به تعمیر موتور جاروبرقی دارد.

۷. تمام شدن یا کوچک شدن ذغال دستگاه

یکی از قطعات مهم در جاروبرقی، ذغال است. جنس این ذغال از گرافیت بوده که رسانای الکتریکی است. وظیفه این قطعه انتقال انرژی الکتریکی به موتور می‌باشد.

۸. جابه‌جایی موتور درون بدنه

گاهی ممکن است با وارد شدن ضربه به بدنه جاروبرقی، پایه های نگهدارنده موتور شکسته و موتور از جای خود جا به جا شود، که همین امر باعث زیاد شدن صدای جاروبرقی می‌باشد. برای رفع مشکل و جلوگیری از سوختن کامل جاروبرقی، در سریع ترین زمان ممکن جاروبرقی خود را تعمیر کنید.

به نظر می‌رسد با دلایل احتمالی و شایع صدای زیاد جاروبرقی و نحوه رفع آن مشکلات، آشنا شده ایم. اگر باز هم مشکل صدای ناهنجار جاروبرقی برطرف نشد، وقت آن رسیده که دستگاه جاروبرقی خود را به یک تعمیر کار حرفه ای بسپارید تا از سوختن کامل موتور و هزینه های چند برابر تعمیر آن رهایی یابید.

در ادامه با نکاتی برای افزایش طول عمر مفید جاروبرقی و همچنین رایج ترین خرابی ها در آن و راهکارهای مناسب جهت رفعع عیب، با شما هستیم.

چند نکته جهت افزایش طول عمر جاروبرقی

تا به اینجای مقاله شما با علت های مختلف ایجاد صدای زیاد و ناهنجار جاروبرقی آشنا شدید و راهکارهای مناسب جهت رفع عیب را مطالعه کردید. حال با دانستن نحوه استفاده از جاروبرقی و رعایت نکاتی ساده، می‌‌توانید از آسیب به دستگاه جاروبرقی خود جلوگیری کنید و همچنین می‌توانید باعث افزایش عمر آن شوید.

ما در اینجا مهم‌ترین نکاتی که نقش موثر و مفیدی در نحوه مراقبت و نگهداری از جاروبرقی را دارند، به شما معرفی می‌کنیم.

  • پاکت جاروبرقی را به موقع تعویض کنید.
  • فیلتر جاروبرقی را در فاصله زمانی مناسب تمیز و یا تعویض کنید.
  • به لوله خرطومی فشار وارد نکنید و موقع جا به جا کردن جاروبرقی مراقب لوله خرطومی باشید.
  • لوله خرطومی و تلسکوپی جاروبرقی را هر چند وقت یکبار بررسی کنید.
  • حواستان به برس ورودی جاروبرقی هم باشد. همیشه آن را تمیز نگهدارید.
  • نگذارید که جاروبرقی بیش از حد گرم شود.
  • هر گونه زباله ای که بر سر راه جاروبرقی است، مخصوصا زباله های فلزی را جارو نکشید.
  • سیم جاروبرقی را عم بیش از اندازه بیرون نکشید.
  • تا جایی که ممکن است در ساعات پیک از جاروبرقی استفاده نکنید.

برای مطالعه بیشتر در جهت نکات نگهداری از جاروبرقی می‌توانید به صفحه چند نکته جهت افزایش طول عمر جاروبرقی و مراقبت از آن مراجعه نمایید.


چند مورد از مشکلات و خرابی‌های رایج جاروبرقی

جاروبرقی نیز مانند سایر لوازم برقی ممکن است دچار مشکلات و خرابی های متفاوتی شود. از این خرابی ها می‌توان به خاموش شدن جارو برقی حین کار، نچرخیدن برس جاروبرقی، مسدود شدن لوله جارو، گرم شدن موتور جارو برقی، سر و صدای زیاد، کم مکش جاروبرقی، بوی سوختگی و جمع نشدن سیم جارو برقی اشاره کرد. در ادامه به شرح کامل تمامی این موارد می‌پردازیم.

۱. خاموش شدن جاروبرقی حین کار

رایج ترین مشکل در جاروبرقی ها، خاموش شدن به یکباره در حین کار است. در صورت مواجه با این مشکل از وجود جریان برق مطمئن شوید. اگر مشکل از جریان ورودی برق نبود، علت می‌تواند از مشکل ایجاد شده در برد الکتریکی موتور جاروبرقی و یا کلید روشن-خاموش و یا سوختگی و خرابی موتور باشد.

۲. نچرخیدن برس جاروبرقی

یکی دیگر از مشکلات شایع می‌تواند گیر کردن پرز و زباله به برس ورودی جاروبرقی باشد که می‌توانید به راحتی با استفاده از یک چاقو، برس را تمیز کنید.

۳. مسدود شدن لوله های ورودی جاروبرقی

هنگام جارو کشیدن باید خیلی مراقب باشیم تا هر اندازه زباله ای وارد جاروبرقی نشود. چون ممکن است در لوله خرطومی و یا تلسکوپی گیر و راه مکش را مسدود کند. اگر چنین مشکلی برایتان بوجود آمد، جاروبرقی خود را خاموش و اتصالات لوله خرطومی و تلسکوپی را جدا کنید و آن را چک کنید.

۴. گرم شدن زیاد موتور جاروبرقی

اکثراً با این مشکل مواجه شده ایم. یکی از علت های این مشکل می‌تواند روشن ماندن و کار کردن زیاد دستگاه جاروبرقی ‌باشد. البته که علت های دیگری هم می تواند باعث ایجاد گرمای زیاد شود. اما بهتر است پس از مدتی روشن بودن جاروبرقی، آن را برای ۲ الی ۳ دقیقه خاموش کنید.

۵. سر صدای زیاد جاروبرقی

اصلی ترین علت ایجاد سر و صدا در جارو برقی ها خرابی یا گرفتیگی لوله خرطومی آن می‌باشد. جابه‌جایی و خرابی موتور فن جارو برقی نیز می‌تواند باعث ایجاد سر و صدا در جاروبرقی شود.

۶. کم شدن مکش جاروبرقی

یکی دیگر از خرابی های رایج در جاروبرقی ها، عدم مکش یا مکش پایین می‌باشد. شایع ترین دلیل آن هم پر بودن یا پارگی پاکت جاروبرقی است. اگر از پاکت دائمی استفاده می کنید آن را خالی کرده و در غیر اینصورت پاکت جدید را جایگزین نمایید. البته مسدود بودن راه ورودی جاروبرقی هم می‌تواند باعث بروز مشکل در مکش شود.

۷. دود و بوی سوختگی از جاروبرقی

سوختگی قطعات داخلی جاروبرقی یکی از دلایل صدای زیاد جاروبرقی است.

علت شایع دیگر در آسیب های پیش آمده برای جاروبرقی، احساس بوی سوختگی و یا دود کردن جارو یرقی در حین روشن بودن و کار کردن با آن است. بیشتر مواقع مشکل اصلی از خرابی در سیم کشی جاروبرقی است. ممکن است با خاموش کردن دستگاه و خنک شدن آن، بوی سوختگی و دود از بین برود. در غیر اینصورت، حتما جاروبرقی خود را در اختیار تعمیرکار مجرب قرار دهید. چون ادامه دار شدن این خرابی ممکن است باعث سوختگی موتور شود.

۸. جمع نشدن سیم جاروبرقی

مشکل و ایراد در جمع نشدن سیم جاروبرقی بسیار رایج است. دلایلی همچون پیچ خوردگی در سیم، خراب شدن فنر سیم جمع کن و کشیدن بیش از حد سیم می‌توانند باعث بروز خرابی در سیم جمع کن جاروبرقی شوند. برای تعمیر می‌توانید جاروبرقی را باز و قسمت سیم جمع کن را تمیز کنید و از سلامت فنر ها مطمئن شوید. در صورتی که برند جاروبرقی شما الکترولوکس است به شما توصیه می کنیم صفحه نمایندگی جاروبرقی الکترولوکس را مطالعه نمایید.


برای مطالعه بیشتر در مورد خرابی های رایج جاروبرقی به شما پیشنهاد می کنیم صفحه چند مورد از مشکلات و خرابی های رایج جاروبرقی+ عیب یابی و تعمیر آن ها را مطالعه کنید.


 

کلام پایانی

رایج ترین علت صدای زیاد جاروبرقی گرفتگی لوله تلسکوپی و خرطومی جاروبرقی می‌باشد و راهکار رفع این مشکل، باز کردن و چک کردن لوله ها می‌باشد. صدای زیاد جاروبرقی دلایل متفاوت دیگری هم دارد، گرفتگی لوله تلسکوپی و خرطومی، شکستگی و آسیب دیدن برس جاروبرقی، نامرغوب و بی کیفیت بودن پاکت جاروبرقی، ورود جسم فلزی به پاکت جاروبرقی، کثیف شدن یا ورود رطوبت به فیلتر جاروبرقی، شکستگی یا معیوب شدن فن موتور، تمام شدن یا کوچک شدن ذغال دستگاه و جابه‌جایی موتور درون بدنه علت های صدای زیاد جاروبرقی می‌باشند.

برای افزایش طول عمر مفید جاروبرقی باید به نکات زیر توجه کنید.

  • پاکت جاروبرقی را به موقع تعویض کنید.
  • فیلتر جاروبرقی را در فاصله زمانی مناسب تمیز و یا تعویض کنید.
  • به لوله خرطومی فشار وارد نکنید و موقع جابه‌جا کردن جاروبرقی مراقب لوله خرطومی باشید.
  • لوله خرطومی و تلسکوپی جاروبرقی را هر چند وقت یکبار بررسی کنید.
  • حواستان به برس ورودی جاروبرقی هم باشد. همیشه آن را تمیز نگهدارید.

در صورتی که برند جاروبرقی شما آاگ است و به مشکل برخورده اید به شما پیشنهاد می کنیم به صفحه نمایندگی تعمیرات جاروبرقی آاگ مراجعه نمایید و یا با مرکز تعمیرات تخصصی پارسا سرویس تماس بگیرید تا کارشناسان ما هر چه سریع تر مشکل شما را رفع کنند.

رایج ترین خرابی ها در بین همه ی برند های جاروبرقی و همچنبن راه های رفع آن ها می‌توان به خاموش شدن جاروبرقی حین کار، نچرخیدن برس جاروبرقی، مسدود شدن لوله های ورودی جاروبرقی، گرم شدن زیاد موتور جاروبرقی، سر صدای زیاد جاروبرقی، کم شدن مکش جاروبرقی، دود و بوی سوختگی از جاروبرقی و نهایتاً جمع نشدن سیم جاروبرقی می‌شوند.

دیگر مقالات این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *