نمایندگی پارسا سرویس

جنرال الکتریک – آاگ – مابه

021-۵۴۴۱۲۱۰۰

8 صبح الی 19

Untitled-1
قطعات مختلف یخچال فریزر
زمان مطالعه: 10 دقیقه

معرفی کامل قطعات مختلف یخچال فریزر

آشنایی با قطعات یخچال فریزر سبب درک بهتری از نسبت طرز صحیح استفاده از آن می‌شود، عملکرد قطعات یخچال در کنار یکدیگر کارایی نهایی آن را شکل می‌دهد. در واقع قطعات یخچال همانند اعضای بدن هستند، اختلال در هرکدام از اعضا در کارایی آن تأثیر می‌گذارد. از مؤثرترین راه‌ها جهت تشخیص ایرادات یخچال، آشنایی با قطعات یخچال و عملکرد هرکدام از این قطعات است. در ادامه با معرفی قطعات یخچال فریزر اطلاعات تکمیلی در این باره به دست خواهید آورد، با ما تا انتها همراه شوید.

یخچال فریزر چگونه کار می‌کند؟

یخچال فریزر یک سیستم با عملکردی هوشمندانه است، که با نگهداری غذا در دمای پایین، مانع از خرابی آن می‌شود. یخچال با تبدیل آب به یخ مواد غذایی را تازه نگه می‌دارد، دمای یخچال معمولی بین ۰ تا ۵ درجه سانتی‌گراد است. اما فریزرها مواد غذایی را در دمای پایین‌تر بین ۴- تا ۲۰- درجه سانتی‌گراد نگهداری می‌کنند. طرز کار فریزر تا حد زیادی به طرز کار یخچال شباهت دارد، اما تفاوت یخچال با فریزر؛ در توان کمپرسور و طرز قرارگیری لوله‌های اواپراتور است. کمپرسور فریزر قوی تر از کمپرسور یخچال است، یخچال فریزر با تغییر حالت گاز مبرد از گاز به مایع و بر عکس سرما تولید می‌کند. قطعات یخچال فریزر عبارتند از:
  • کمپرسور
  • کندانسور یا رادیاتور
  • فیلتر درایر
  • ترموستات
  • یخ‌ساز
  • آبریز
  • درب یخچال فریزر
  • شیر انبساط یا لوله موئی
  • گاز یخچال فریزر
  • فریزر در یخچال
یخچال فریزر برای تغییر حالت گاز و تولید سرما نیاز به حرکت و تغییر فشار گاز دارد. کمپرسور با حرکت دورانی سبب چرخش گاز و ایجاد فشار در سیکل تبرید می‌شود. در ادامه شما را با قطعات مختلف یخچال فریزر بیشتر آشنا خواهیم کرد. تمامی قطعاتی که در ادامه مقاله به آن‌ها اشاره می‌شود را، می‌توانید از پارسا سرویس؛ به عنوان مرکز خدمات نمایندگی یخچال فریزر جنرال الکتریک، نمایندگی یخچال فریزر وایت هاوس، نمایندگی یخچال فریزر آاگ، نمایندگی یخچال فریزر مابه به صورت اصلی و اورجینال تهیه بفرمایین.

کمپرسور یا موتور یخچال فریزر چیست و نحوه کارکرد آن چگونه است؟

کمپرسور در واقع همان موتور یخچال است، مهم‌ترین قطعه یخچال، موتور یا همان کمپرسور است. کمپرسور یک قطعه بزرگ و سیاه رنگ است، که در قسمت پایین و پشت یخچال قرار دارد. کمپرسور از میل‌لنگ، سوپاپ‌ها، پیستون و موتور آسنکرون تشکیل شده است.عملکرد کمپرسور بدین صورت است که با فشرده کردن گاز مبرد موجود در لوله‌هایی اواپراتور، سبب ایجاد سرما در کابین یخچال می‌شود. این امر از طریق چرخش موتور آسنکرون قابل انجام است، موتور آسنکرون داخل محفظه کمپرسور قرار گرفته و چرخش موتور آسنکرون باعث می‌شود، پیستون همانند تلمبه عمل کند. مدل‌های مختلف کمپرسور یخچال فریزر در یک قاب باز و بسته شدن سوپاپ‌ها گاز را به گردش درمی‌آورد، و حرکت تناوبی گاز مبرد در لوله‌ها سرماسازی می‌کند. از انواع مختلف کمپرسور یخچال می‌توان به پیستونی، دورانی، مارپیچی و اینورتر دار اشاره کرد.  

علائم خرابی کمپرسور یخچال فریزر چیست؟

یکی از علائم خرابی کمپرسور داغ شدن آن است، زمانی که کمپرسور نیم‌سوز شود و یا توان کافی جهت به چرخش در آوردن گاز مبرد را نداشته باشد، سرمای لازم را ایجاد نمی‌کند. در این صورت دستور قطع کار کردن کمپرسور توسط برد فرمان صادر نمی‌شود، بنابراین کمپرسور بیش از حد، کار کرده و داغ می‌شود. می‌توانیم داغ شدن کمپرسور را یکی از علائم سوختن آن بدانیم.از دیگر علائم خرابی کمپرسور عدم شنیدن صدای یخچال است، صدای یخچال نشانه کار کردن موتور آن است. در صورت نشنیدن صدای دستگاه باید نگران خراب شدن کمپرسور یخچال باشید، از دیگر علائم سوختن کمپرسور، داغ شدن محیط داخل یخچال است؛ زمانی که کمپرسور بسوزد یخچال دیگر کار خنک کاری را انجام نمی دهد. صدای زیاد یخچال به هنگام روشن بودن می‌تواند از دیگر علائم خرابی کمپرسور باشد، این امر زمانی اتفاق می‌افتد که کمپرسور نتواند به درجه حرارت تعیین شده، توسط ترموستات برسد. در این صورت کمپرسور هوا روشن می‌ماند و سبب فرسودگی موتور و سرو صدای بلند دستگاه می‌شود.از دیگر علائم خرابی کمپرسور، وجود بوی سوختگی از یخچال فریزر است. زمانی که یاتاقان‌ها، پیستون‌ها و رینگ‌ها نتوانند عملکرد درستی داشته باشند، سروصدا ایجاد می‌شود.این سروصدا، گرمای غیرعادی به وجود آورده و در نهایت بوی روغن یا بوی سوختگی سیم‌ها به مشام خواهد رسید.

کندانسور یا رادیاتور یخچال فریزر چیست و چه عملکردی دارد؟

کندانسور در تمامی وسایل سرمایشی از قبیل یخچال فریزر و کولرهای گازی، جهت چگالش گاز مبرد استفاده می‌شود. کندانسور از لوله‌های خمیده‌ای تشکیل که به کمپرسور متصل می‌شوند، در واقع محل قرارگیری لوله‌ها در پشت یخچال و نزدیک کمپرسور است.این لوله‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند، که گاز مبرد به راحتی در آن‌ها جریان داشته باشد. عملکرد کندانسور بدین صورت است که گاز مبرد وارد شده، توسط کمپرسور را به مایع تبدیل می‌کند.در واقع در این بخش گاز چگالش می‌یابد، در صورتی که کندانسور درست کار نکند، گاز مبرد به میزان لازم سرد نمی‌شود؛ در نهایت فضای داخل یخچال سرد نخواهد شد. از انواع کندانسور می‌توان به فن دار، آبی و همرفتی اشاره کرد.

علائم خرابی کندانسور یخچال فریزر چیست؟

یکی از قطعات بسیار مهم یخچال‌فریزرهای موجود در بازار کندانسور است، اگر می‌خواهید یخچال شما بدون هیچ نقصی عمل خنک‌سازی را انجام دهد، باید کندانسور آن سالم باشد. خرابی کندانسور به علت خنک‌سازی مداوم یخچال امری طبیعی است، و احتمال اینکه کندانسور به مرور زمان دچار خرابی شود وجود دارد.یکی از علائم خرابی کندانسور، نشتی آن است. در صورتی که بخشی از کندانسور بشکند، چرخش گاز مبرد درون کندانسور مختل شده و این امر سبب خرابی کل یخچال خواهد شد.توصیه می‌کنیم در صورت تغییر در روند خنک‌سازی، بدون فوت وقت نسبت به تعمیر کندانسور اقدام کنید و با تماس با نمایندگی تعمیر یخچال فریزر از آنها برای تعمیر دستگاه کمک بگیرید.

وظیفه فیلتر درایر و یا فیلتر خشک‌کن چیست؟

در وسایل سرمایشی یک قطعه بسیار مهم به نام فیلتر خشک‌کن وجود دارد، وجود فیلتر خشک‌کن برای زدودن رطوبت و ناخالصی‌ها از مبرد ضروری است. وظیفه این قطعه مهم جذب رطوبت، اسید تولید شده توسط رطوبت مبرد، روان‌ساز لحیم‌کاری و ناخالصی‌ها است.رطوبت و ناخالصی‌ها سبب آسیب ویژه به کمپرسور می‌شوند، ترکیب رطوبت با عناصر شیمیایی روغن سبب تولید اسیدهای ضعیف و قوی شده و این ترکیب ایجاد شده، باعث خوردگی قطعات کمپرسور خواهد شد. معمولاً از فیلتر خشک کن در خط مایع، پس از کندانسور و قبل از شیر انبساط و در خط مکش قبل از کمپرسور، استفاده می‌کنند.فیلتر خشک کن در دو نوع خط مایع و خط مکش وجود دارد، فیلتر خط مایع  مبرد مایع را از ذرات و رطوبت فیلتر می‌کند، فیلتر نوع خط مکش سبب محافظت از کمپرسور می‌شود.وجود رطوبت آسیب‌های جدی به ساختمان کمپرسور وارد می‌کند، استفاده از فیلتر خشک کن به عنوان جاذب رطوبت، باعث حذف رطوبت در خط لوله می‌شود؛ همچنین ذرات رسوب زا را از سیستم حذف خواهد کرد.

آشنایی با ترموستات در یخچال فریزر

با معرفی قطعات یخچال از قبیل ترموستات با کارایی آن بیشتر آشنا خواهید شد، ترموستات جهت ثابت نگه داشتن دمای یخچال کاربرد دارد؛ این قطعه بدون دخالت انسان، دمای داخل یخچال را تنظیم می‌کند.ترموستات وظیفه ارسال فرمان روشن و خاموش شدن را به کمپرسور بر عهده دارد، زمانی که شما اهرم ترموستات را بر روی عدد ۶ تنظیم می‌کنید؛ در واقع ترموستات این اجازه را به کمپرسور می‌دهد، تا دمای یخچال را به ۶ درجه برساند.زمانی که دمای داخل کابین به ۶ درجه برسد، فرمان قطع شدن کمپرسور صادر می‌شود، در این صورت با توجه به دمای تنظیم شده و تنظیم ترموستات یخچال، چند دقیقه یکبار اتومات می‌کند.  ترموستات یخچال فریزر ترموستات از بدنه فلزی، لوله مویی، لوله بلو، فانوسک محتوی گاز، کنتاکت‌های اتصال، پیچ تنظیم، فنر و اهرم‌ها تشکیل شده است.لوله بلو، ترموستات را به قسمت تحتانی اپراتور متصل می‌کند، زمانی که ترموستات وصل باشد، کمپرسور شروع به فعالیت می‌کند.در صورت سرد شدن اپراتور حجم گاز موجود در لوله مویی، فانوسک و لوله بلو کم می‌شود، سپس اهرم اتصال به سمت پایین حرکت می‌کند و فاز موتور قطع می‌شود.زمانی که موتور خاموش می‌شود؛ کمپرسور از کار می‌افتد و سرمای یخچال کم می‌شود. گرم شدن یخچال، سبب افزایش حجم گاز درون فانوسک خواهد شد؛ بزرگ شدن حجم فانوسک سبب وصل شدن مجدد ترموستات می‌شود، ولوم ترموستات کنترل کننده حجم فانوسک است.  

آشنایی با یخ‌ساز در یخچال فریزر

یخ‌ساز یکی از تجهیزات اضافه شده به یخچال‌های مدرن و امروزی است، این قطعه سبب دسترسی راحت و آسان به قالب یخ مورد نیاز می‌شود. می‌توان گفت تهیه قالب‌های یخ در سریع‌ترین زمان ممکن، از مزایای اصلی وجود یخ‌ساز در یخچال فریزر است. یخ‌ساز یخچال تحت کنترل کمپرسور و کندانسور یخچال است، این دو قطعه وظیفه متراکم‌سازی و به جریان انداختن گاز مبرد داخل لوله‌ها را بر عهده دارند. کندانسور به خنک‌سازی یخچال سرعت می‌بخشد، وظیفه اصلی کندانسور دریافت گاز از کمپرسور، و تبدیل آن به مایع جهت خنک کردن است.

آبریز در یخچال چیست و چه عملکردی دارد؟

آبریز یخچال فریزر از قطعات یخچال که در فصل تابستان بسیار کارایی دارد، آبریز یخچال است. آبریز یخچال آب را در محفظه مخصوص خود خنک می‌کند، بنابراین به راحتی می‌توان از آب خنک یخچال استفاده کرد.با وجود آبریز، نیازی به نگهداری بطری در یخچال خواهد بود؛ چرا که به جرئت می‌توان گفت: آبریز یخچال، یکی از امکانات عالی هر یخچال فریزر به حساب می‌آید.امروزه از آبریزهای مختلفی در یخچال‌ها استفاده می‌کنند، پرطرف‌دارترین آن‌ها آبریز و یخ ریزهای تمام اتوماتیک است، از مزایای وجود آبریز تأثیر نداشتن بوهای مواد غذایی، روی بو و طعم آب سرد می‌توان اشاره کرد.

علائم و خرابی‌های شایع آبریز یخچال فریزر چیست؟

از علائم خراب شدن آبریز، یخ بستن لوله ورودی آب است. زمانی که دمای یخچال پایین باشد، لوله ورود آب یخ می‌زند و آب وارد محفظه آبسرد کن نمی‌شود.اگر زیر درب یخچال متوجه چکه آب شدید، احتمال پارگی لوله ورودی آب وجود دارد. از دیگر خرابی‌های رایج آبریز، خراب شدن دریچه ورودی آب است، در صورتی که سرعت ورود آب به محفظه کم باشد، آب نمی‌تواند تیوپ را بالا بزند و در نهایت آب از آبریز خارج نمی‌شود.در صورت استفاده از یخچال سایدبای‌ساید باید به فشار آب خانگی توجه کرد؛ اگر فشار آب خانگی کم باشد، به سختی آب وارد آبسرد کن می‌شود. در یخچال‌هایی که محفظه به صورت دستی پر می‌شود، فشار آب اهمیتی ندارد.از دیگر خرابی‌های آبریز، خرابی برد الکترونیکی در یخچال‌های سایدبای‌ساید است، در این شرایط با برقراری تماس تلفنی با نمایندگی تعمیر یخچال فریزر، می‌توانید مشکل را برطرف کنید.فیلترهای آب یخچال باید به موقع تعویض شوند، عدم تعویض فیلترهای آب در یخچال‌های سایدبای‌ساید مانع رسیدن آب به محفظه سردکن خواهد شد.

فریزر در یخچال چیست و چه کاربردی دارد؟

در برخی موارد یخچال و فریزر در کنار هم ساخته می‌شوند، فریزر در یخچال؛ بهترین گزینه برای افرادی است که با کمبود جا مواجه هستند. این افراد می‌توانند در یخچال خود که شامل فریزر است، مواد غذایی مختلفی را برای مدت طولانی تری نگهداری کنند. فریزر در یخچال، فضایی کمی به خود اختصاص می‌دهد، خانواده‌های با تعداد کم می‌توانند این نوع یخچال‌ها را انتخاب کنند. شما باید برحسب میزان مواد غذایی مصرفی خود، نوع یخچال فریزر را انتخاب کنید و با انتخاب یخچال فریزر می‌توانید هزینه‌های خود را به طور قابل توجهی کاهش دهید.

درب یخچال فریزر و اجزای آن

یکی دیگر از قطعات یخچال فریزر درب آن است، که از اجزای مختلفی تشکیل شده است؛ هر کدام از اجزای درب یخچال در بخش فنی یخچال مؤثر هستند.یکی از اجزای درب یخچال دیواره روی یخچال است، این قطعه از درب یخچال را از فلز و آلومینیوم می‌سازند. از دیگر اجزای درب یخچال آب‌سردکن است، معمولاً آب‌سردکن در بیشتر یخچال‌های جدید وجود دارد؛ آب‌سردکن به شکل‌های مختلف در انواع مختلف یخچال‌ها قابل مشاهده است. نوار عایق دور یخچال از دیگر اجزای درب یخچال است، این نوار با تولید گرما سبب بهبود سرمای داخل یخچال می‌شود.اکسسوری‌های درب در بخش داخلی که به صورت طبقات مختلف و قسمت داخلی آب‌سردکن؛ وجود دارند. در صورتی که درب یخچال با مشکل مواجه شود، کل عملکرد دستگاه را درگیر خواهد کرد.

برد الکترونیکی در یخچال فریزر چیست؟

معرفی قطعات یخچال از قبیل بردهای الکترونیکی شما را با عملکرد این قطعه بیشتر آشنا می‌کند، برد الکترونیکی یخچال مغز دستگاه به حساب می‌آید. در واقع برد الکترونیکی، دیگر اجزای اصلی یخچال از قبیل موتور یخچال و فن داخل یخچال را کنترل می‌کند. مادر برد وظیفه کنترل تمام اجزا را بر عهده دارد، اگر برد الکترونیکی یخچال به درستی کار نکند، یخچال به درستی خنک نمی‌شود. از علائم خرابی برد الکترونیکی یخچال، می‌توان به از کار افتادن فن، چراغ‌ها و سایر اجزا اشاره کرد. یخچال‌های جدیدتر و پیشرفته‌تر دارای بردهای تخصصی تر هستند، این نوع بردها سایر قسمت‌های یخچال از قبیل فن یخچال، کمپرسور، درب‌ها، المنت یخچال، یخ‌ساز و سنسورها را کنترل می‌کنند.در صورتی که برد یخچال دچار نقص فنی شود، باید با نمایندگی مجاز تعمیر یخچال تماس گرفته و مشکل را با آنها در میان بگذارید.

شیر انبساط و یا لوله موئی چیست؟

لوله مویی یا شیر انبساط یخچال فریزر لوله موئی یک نوع لوله انعطاف‌پذیر از جنس مس است، از این لوله در یخچال‌های خانگی و صنعتی استفاده می‌شود؛ لوله موئی در طول و ضخامت‌های مختلف موجود است.ضخامت لوله متناسب با قدرت کمپرسور انتخاب می‌شود، لوله موئی فشار را از مبرد برداشته و در داخل لوله‌های اواپراتور به جریان می‌اندازد، قطر روزنه و طول لوله‌های موئی بر حسب نوع سیستم برودتی انتخاب می‌شود.عملکرد لوله موئی مشابه شیر انبساط است، اما با این تفاوت که میزان پاشش شیر انبساط متغیر است و با توجه به دما، میزان پاشش آن تغییر می‌کند، در حالی که لوله موئی با فشار نسبتاً ثابت مبرد را به داخل اواپراتور می‌فرستد.پاشش گاز در شیر انبساط منظم‌تر و دقیق‌تر است، کیفیت و عملکرد شیر انبساط بیشتر است، به همین دلیل در اکثر سیستم‌های برودتی از شیر انبساط استفاده می‌کنند.

گاز یخچال فریزر چیست؟ و چه وظیفه‌ای بر عهده دارد؟

گاز بخشی از سیکل تبرید یخچال فریزر است، این مبرد در دمای معمولی به صورت گاز است. اما با تبخیر و تقطیر سبب ایجاد سرما در محیط یخچال می‌شود. بهتر است بدانید که سرما تولید نمی‌شود. در واقع وجود سرما نشانه عدم وجود گرما است. این دقیقاً همان کاری است که گاز انجام می‌دهد. مبرد توسط کمپرسور به اواپراتور ارسال می‌شود، مبرد که مایع است با جذب گرمای محیط به گاز تبدیل می‌شود؛ گاز وارد موتور و کویل­های کندانسور می‌شود و دوباره به مایع تغییر حالت می‌دهد. سپس توسط کمپرسور به اواپراتور منتقل می‌شود، این کار تا رسیدن به دمای مورد نظر ادامه پیدا می‌کند؛ در نهایت ترموستات دستور قطع سیکل و خاموشی کمپرسور را صادر خواهد کرد. سوالات قطعات مختلف یخچال فریزر سوالات متداول پرسش: هزینه تهیه قطعات مختلف یخچال فریزر چقدر است؟ پاسخ: هزینه قطعات مختلف یخچال فریزر با توجه به کیفیت و برندی که دارند متفاوت است، قیمت هرکدام از قطعات یخچال با یکدیگر تفاوت دارند. پرسش: برای تعمیر یخچال فریزر از چه قطعاتی استفاده می‌شود؟ پاسخ: استفاده از قطعات اصلی تأثیر به سزایی بر کیفیت و کارایی یخچال فریزر دارد، تکنسین فنی پارسا سرویس از قطعات اصلی جهت تعمیر یخچال فریزر استفاده می‌شود پرسش: چرا پارسا سرویس را جهت تهیه قطعات مختلف یخچال فریزر انتخاب کنیم؟ پاسخ: پارسا سرویس به عنوان نمایندگی مجازی تعمیر یخچال فریزر، با استفاده از قطعات اصلی به هنگام تعمیر یخچال فریزر، مانع از ایجاد هزینه‌های اضافی برای شما خواهد شد. متا: آیا با اجزای یخچال فریزر آشنایی دارید؟ ما در این مقاله با معرفی کامل قطعات یخچال فریزر شما را در شناخت و تعمیر این وسیله برقی یاری می‌کنیم.

دیگر مقالات این دسته بندی