معرفی قطعات مهم یخچال فریزر
یخچال فریزر از قطعات مختلفی تشکیل شده که هرکدام از آن قطعات وظیفه خاصی بر عهده دارند. از طرفی با پیشرفت تکنولوژی امکانات بیشتری به یخچالفریزرها اضافه گردیده است.
در گذشته یخچال مانند یک کمد بود که داخل آن سرد بود ولی امروزه با لمس یک صفحه میتوانیم داخل یخچال را مشاهده کنیم، یخچال های هوشمندی که یخ تصفیه شده به همراه آب خنک را در اختیار ما قرار میدهند.
برای این تواناییها قطعات خاصی به یخچال اضافه شده، و به یک سیستم پیچیده تبدیل گشته است. همه یخچالفریزرها کارکرد کلی مشابه و قطعات اصلی یکسان دارند، از قطعات اصلی یخچال فریزر میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- کمپرسور
- ترموستات
- کندانسور
- فیلتر خشککن
- برد الکترونیکی
برفک زدن، شایعترین خرابی و اشکال
یکی از خرابیهای رایج یخچال فریزر برفک زدن است. برفک تأثیر بدی بر روی کیفیت و طعم غذا دارد، همچنین باعث کاهش دمای فریزر میشود. برفک زدن به دلایل مختلفی اتفاق میافتد؛ یکی از دلایل ایجاد برفک تماس رطوبت با هوای خنک داخل یخچال است؛ البته دلایل دیگری هم سبب ایجاد برفک میشوند.
برفک زدن سبب کاهش راندمان یخچال فریزر میشود، همچنین باعث افت عملکرد سرمایشی یخچال نیز خواهد شد، بی توجهی به این مسئله خسارتهای زیادی را به وجود خواهد آورد.
جلوگیری و رفع برفک در یخچال فریزر
همانطور که در بالا اشاره کردیم از خرابی های رایج یخچال فریزر برفک است. برای جلوگیری از این مشکل باید غذاها را به صورت داغ نگهداری نکنید زیرا نگهداری غذاهای گرم سبب ایجاد رطوبت می شود. قبل از نگهداری مواد غذایی ابتدا آن را در دمای محیط قرار دهید تا با آن هم دما شود، با این کار برفک زدن یخچال فریز به حداقل میرسد.
همچنین برای فریز کردن از کیسههای مخصوص فریزر استفاده کنید، از دیگر موارد بسیار مهم عدم تغییر ناگهانی دمای یخچال فریزر، برای جلوگیری از ایجاد برفک بسیار مؤثر است.
سرد نکردن یخچال فریزر
از دیگر خرابی های رایج یخچال فریزر سرد نکردن آن است؛ عدم تنظیم درست درجه دما، یکی از دلایل بروز این مشکل میباشد، در زمستان و تابستان دمای متفاوتی باید برای یخچال باید در نظر گرفت.
دمای یخچال اغلب در زمستان بر روی ۳ یا ۴ درجه سانتیگراد و در تابستان بر روی ۱ یا ۲ درجه سانتیگراد تنظیم میشود، بنابراین عدم توجه به این موضوع سبب افزایش دمای یخچال فریزر خواهد شد.
از دیگر دلایل سرد نکردن یخچال، نگهداری مواد غذایی بیش از حد داخل یخچال است، در این صورت کمپرسور مدت زمان بیشتری جهت تولید سرما کار میکند. در نهایت کارایی کمپرسور کاهش پیدا خواهد کرد. برخی از مواد غذایی سبب مسدود شدن دریچه هوای یخچال میشوند.
از دیگر دلایل میتوان عدم گردش هوا در فضای پشت دستگاه اشاره کرد، زمانی که پشت یخچال با دیوار فاصله کمی داشته باشد، میزان جریان هوای مطلوب کاهش پیدا میکند؛ این امر سبب داغ شدن کمپرسور و کاهش قدرت خنک کنندگی آن میگردد.
بوی نامطبوع آبسردکن
بوی نامطبوع آبسرد کن بسیار آزار دهنده است، از گذشته تا به امروز این بو در یخچالها و آبسردکنها وجود داشته است. این مسئله در فصل گرما و تابستان بیشتر آزاردهنده است، زیرا مصرف آب در فصل تابستان بسیار زیاد است.
یکی از دلایل بوی نامطبوع آبسردکن، این است که آب به مدت طولانی درون آبسردکن مانده باشد، همچنین استفاده از فیلترهای بیکیفیت سبب بروز این مشکل میشود. شما باید به طور منظم یخچال را تمیز کنید تا آبسردکن بوی بدی به خود نگیرد، این مشکل با راهکارهای ساده قابل حل شدن است.
علت خاموش شدن ناگهانی یخچال چیست؟
از خرابی های رایج یخچال فریزر، خاموش شدن ناگهانی آن است. یکی از دلایل خاموش شدن ناگهانی یخچال اشکال در اتصالات سیم و پریز است، از دیگر علل میتوان به سوختگی محافظ برق یخچال اشاره کرد.
محافظ برق یخچال مانع از جذب نوسانات برق شهری و سوختگی دستگاه میشود، یکی دیگر از دلایل خاموش شدن ناگهانی یخچال، آسیب در برد یخچال است. برد یخچال به قطعات مختلف دستگاه دستورات لازم را ارسال میکند، و موجب عملکرد صحیح دستگاه میشود. افراد میتوانند از طریق برد دستگاه، دمای یخچال را کم و یا زیاد کند، آسیب در برد دستگاه موجب از کار افتادن یخچال خواهد شد.
علل داغ شدن بیش از حد موتور چیست؟
یکی دیگر از خرابی های رایج یخچال فریزر، داغ شدن بیش از حد موتور است، وجود مواد آلوده در فیلتر درایر، سبب داغ شدن بیش از حد موتور میشود.زمانی که فیلتر مقدار زیادی خاک و آلودگی را جمع کند به کمپرسور فشار زیادی وارد میکند، در نهایت موتور یخچال داغ میشود.از دیگر دلایل میتوان به انسداد لوله مویی اشاره کرد، در این صورت انتقال فشار گاز توسط کمپرسور به درستی انجام نمیشود و موتور یخچال فریزر داغ میکند.یکی دیگر از دلایل داغ شدن موتور کثیف بودن کندانسور و خرابی فن است، رسوبات موجود در کویلها به عنوان عایق عمل میکنند؛ در این صورت مانع جذب گرمای داخلی و خروج گرما به بیرون خواهند شد. خرابی فن کندانسور سبب داغ شدن موتور میشود، زیرا جریان هوای مطلوب بین لولههای کندانسور به وجود نمیآید.
یکسره کار کردن موتور هم باعث داغ شدن کمپرسور میشود؛ زمانی که حجم زیادی از مواد غذایی داخل یخچال نگهداری شود، همچنین خرابی ترموستات باعث یکسره کار کردن موتور خواهد شد.
جلوگیری از داغ شدن بدنه و موتور یخچال فریزر
تنظیم دمای یخچال بر روی دمای مناسب یک راهکار مهم، جهت جلوگیری از داغ شدن بدنه و موتور یخچال فریزر است. از قرار دادن حجم زیاد مواد غذایی داخل یخچال اجتناب کنید، این امر سبب فشار زیادی به کمپرسور میشود.
درب یخچال را زیاد باز و بسته نکنید، چرا که این امر سبب برفک زدن یخچال فریزر میشود، و هوای گرم جایگزین هوای سرد داخل یخچال میشود، در این صورت کمپرسور برای اتلاف جریان هوای سرد باید بیشتر کار کند.
از گذاشتن غذاهای با دمای بالا داخل یخچال خودداری کنید، برای جلوگیری از داغ شدن بدنه یخچال باید هر چند وقت یکبار لولههای کندانسور را تمیز کنید.
یخچال را در محیط با هوای گرم همچون قرار گرفتن در کنار اجاقگاز، آبگرمکن، سماور و… قرار ندهید، زیرا باعث انتقال هوای گرم به داخل کابین میشود. یخچال باید به گونهای قرار داده شود؛ که حداقل ۱۵ الی ۲۰ سانتیمتر با دیوار پشت خود فاصله داشته باشد.
علت بسته نشدن درب یخچال چیست؟
از دیگر خرابی های رایج یخچال فریزر بسته نشدن در یخچال است، لاستیک دور درب یخچال تعبیه شده که باعث بسته شدن کامل درب یخچال میشود، و از خروج هوای سرد داخل کابین به بیرون جلوگیری میکند.
لاستیک دور درب یخچال در صورت فاسد شدن و پاره شدن کارایی خود را از دست میدهد، در این شرایط، تعادل دمایی یخچال به هم میخورد و عملکرد آن کاهش پیدا خواهد کرد.
در صورتی که لاستیک فاسد شود باید حتماً آن را تعویض کنید، این امر سبب بروز مشکل در باز و بسته کردن یخچال میشود، از دیگر دلایل بسته نشدن درب یخچال میتوان به تراز نبودن آن اشاره کرد.
علل خرابی چراغ داخل کابین یخچال چیست؟
لامپهای یخچال در دو نوع رشتهای و الایدی وجود دارند، اغلب از لامپهای LED در یخچالهای جدید استفاده میکنند.
مصرف برق لامپهای LED کمتر است و طول عمر بیشتری را دارا میباشند. از بارزترین دلایل روشن نشدن چراغ یخچال سوختن آن است.
از دلایل اصلی روشن نشدن لامپ، یخچال خرابی میکروسوئیچ درب یخچال میباشد. میکرو سوئیچ قطعهای است که به هنگام باز و بسته کردن در یخچال، سبب قطع و وصلی مدار لامپ یخچال فریزر میشود.
البته محل قرارگیری میکرو سوئیچ در یخچالهای متفاوت فرق دارد، این قطعه معمولاً در بالای درب یخچال نصب میشود. از دیگر دلایل خرابی سوکت یا سرپیچ لامپ است، سرپیچ قسمتی است که لامپ داخل آن قرار میگیرد.
علل سروصدای زیاد یخچال فریزر چیست؟
از دیگر خرابی های رایج یخچال فریزر، میتوان به صدای زیاد آن اشاره کرد. اولین دلیل صدای یخچال خرابی بلبرینگهای فن و یا شکستگی قسمتی از پروانه کندانسور است؛ در این شرایط باید فن خراب شده با فن سالم تعویض شود.وجود برفک در مقابل فن سبب ایجاد صدای زیاد در یخچال خواهد شد. از دیگر دلایل صدای زیاد یخچال مشکلات مکانیکی در موتور یخچال است، میتوان گفت از علائم سوختن موتور، صدای غیرطبیعی و لرزش آن میباشد. خرابی برد الکترونیکی یخچال از دیگر علل صدای زیاد یخچال است، روی برد الکترونیکی یک رله راهانداز وجود دارد، وظیفه رله راهانداز ارسال فرمان به برد الکترونیکی میباشد. در صورت خرابی رله؛ صدای زیادی از یخچال شنیده میشود؛ این صدا در اثر وصل نشدن جریان برق و تلاش برد برای راهاندازی موتور به وجود میآید.
برای تعمیر یخچال فریزر خود با برندهای جنرال الکتریک، مابه، وایت هاوس و آاگ میتوانید به نمایندگی رسمی این برندها که در ایران شرکت پارسا سرویس خدمات آن را ارئه میدهند مراجعه کنید و از خدمات نصب، تعمیر، سرویس وخدمات پس از فروش این شرکت استفاده نمایید.
سؤالات متداول
پرسش: چگونه درخواست خود را در پارسا سرویس ثبت کنیم؟
پاسخ: شما از طریق روشهای متفاوتی از قبیل برقراری تماس تلفنی با مرکز، پرکردن فرم درخواست آنلاین در سایت، مراجعه حضوری میتوانید درخواست خود را به راحتی ثبت کنید.
پرسش: آیا تعمیر یخچال فریزر کاری زمانبر است؟
پاسخ: با توجه به میزان خرابی و نوع خرابی زمان تعمیر یخچال فریزر متفاوت است، برای مثال خرابی کمپرسور زمان بیشتری نسبت به خرابی لاستیک دور درب یخچال، برای تعمیر نیاز دارد.
پرسش: چرا پارسا سرویس را انتخاب کنیم؟
پاسخ: پارسا سرویس با ارائه خدمات با کیفیت همواره در صدد جلب نظر مشتریان عزیز میباشد، از طرفی خدمات با کیفیت و تعویض قطعات اصلی مانع از هزینههای اضافی خواهد شد.
پرسش: هزینههای خدمات پارسا سرویس مناسب است؟
پاسخ: کارشناسان پارسا سرویس به دلیل برخورداری از دانش و تجربه کافی، اقدام به تعمیر اصولی یخچال فریزر مینمایند که در نهایت باعث میشود هزینههای سرویس و نگهداری دستگاه کاهش یابد.