نمایندگی پارسا سرویس

جنرال الکتریک – آاگ – مابه

021-۵۴۴۱۲۱۰۰

8 صبح الی 19

Untitled-1
آشنایی با قطعات ماشین لباسشویی
زمان مطالعه: 6 دقیقه

معرفی کامل قطعات ماشین لباسشویی

قطعات مختلف ماشین لباسشویی

هر ماشین لباسشویی از قطعات و اجزای مختلف زیر تشکیل شده است:

پمپ تخلیه آب ماشین لباسشویی (Water Pomp)

یکی از قطعات ماشین لباسشویی که نقش مهم دارد، پمپ آب است. پمپ آب یا همان واتر پمپ همان‌طور که از نامش مشخص است، وظیفه چرخاندن آب در داخل ماشین لباسشویی را برعهده دارد. این پمپ وظیفه به گردش درآوردن آب در ماشین لباسشویی برای شستشو لباس‌ها و هدایت آب کثیف و آلوده به سمت بیرون را انجام می‌دهد.

مخزن یا دیگ ماشین شستشو

دیگ یا مخزن ماشین لباسشویی همان قسمت فلزی است که با باز کردن درب ماشین لباسشویی با آن روبرو می‌شوید. بله همان دیگی که لباس‌های کثیف را در داخل آن جمع می‌کنید تا با شروع به کار ماشین، شروع به چرخش کرده و شسته شوند. این دیگ دارای سوراخ و منافذ زیادی است تا عمل ورود و خروج آب به راحتی انجام شود.

شیر ورودی آب (شیر برقی)

شیر برقی یکی دیگر از قطعات و اجزای ماشین لباسشویی است. ماشین لباسشویی برای شستن لباس‌ها به یک جریان آب دائمی و کنترل‌شده نیاز دارد و شیر برقی این جریان آب را در اختیار موتور قرار می‌دهد. با روشن کردن ماشین لباسشویی برق به بوبین‌های شیر برقی رسیده و با عمل کردن این شیر، مسیر ورودی آب به داخل ماشین لباسشویی برقرار می‌شود. شیر برقی به‌صورت هوشمند مقدار و شدت آب ورودی به داخل دیگ را با توجه به چرخه شستشو (چرخه شستشو، چرخه آبگیری و غیره) لباسشویی و وزن لباس‌های موجود در داخل دیگ لباسشویی تعیین و کنترل می‌کند.

الکتروموتور ماشین لباسشویی

موتور ماشین لباسشویی از مهم‌ترین قطعات ماشین لباسشویی است که دیگ شستشو را به چرخش درآورده و لباس‌ها را شستشو می‌دهد. این موتور آب و مواد شوینده را ترکیب کرده و در بین لباس‌ها به گردش درمی‌آورد. الکتروموتور ماشین لباسشویی معمولاً دو حالت دور تند (برای چرخه خشک‌کن و آبگیری) و دور کند (برای چرخه شستشو) دارد.

سوئیچ روشن/ خاموش کردن ماشین لباسشویی (ON/OFF)

این سوئیچ در ماشین‌های قدیمی به شکل دکمه و ولوم طراحی می‌شد. با فشردن دکمه ماشین لباسشویی شروع به کار می‌کرد و با فشردن مجدد این دکمه ماشین خاموش می‌شد. این کلید با پیشرفت تکنولوژی و تغییرات مدرن در طراحی، به شکل یک پنل لمسی و تاچ درآمده است.

میکرو سوئیچ

 

میکرو سوئیچ یکی از قطعات ماشین لباسشویی است که وظیفه تست کردن باز یا بسته بودن درب ماشین لباسشویی را برعهده دارد. اهمیت وجود این قطعه برای جلوگیری از خطاهای انسانی است. با فشردن دکمه پاور، میکروسوئیچ وارد مدار شده و بسته بودن درب ماشین لباسشویی را چک می‌کند. تا زمانی که درب دیگ به‌صورت کامل  بسته نشده باشد، این سوئیچ اجازه ورود آب به دیگ لباسشویی را صادر نخواهد کرد. زمانی که درب به‌صورت کامل بسته شود، میکروسوئیچ امکان ورود آب از طریق شیر برقی را فراهم خواهد کرد.

میکروسوئیچ ماشین لباسشویی

میکروسوئیچ یکی از اجزای ماشین لباسشویی است که در صورت خرابی، کارکرد صحیح ماشین لباسشویی را مختل خواهد کرد. تعمیرات این قطعه در نمایندگی ماشین لباسشویی الکترولوکس به‌صورت تخصصی و با بهترین کیفیت انجام می‌شود.

المنت (Heater)

در بررسی قطعات ماشین لباسشویی به هیتر یا المنت می‌رسیم. احتمالاً همه ما با قطعه المنت و کارکرد آن در مدار ماشین آلات و تجهیزات برقی مختلف آشنایی داریم. هیتر همان‌طور که از نامش مشخص است وظیفه ایجاد حرارت مورد نیاز ماشین‌های مختلف را برعهده دارد. المنت ماشین لباسشویی نیز برای همین عملکرد تعبیه شده است و در زمان‌هایی که ماشین لباسشویی برای شست و شو تمیزتر لباس‌ها به چرخه آب گرم و آب داغ نیاز دارد، وارد عمل شده و آب داخل دیگ را گرم می‌کند.

هیدروستات ماشین لباسشویی

در فهرست قطعات ماشین لباسشویی به قطعه‌ای به نام هیدرواستات می‌رسیم. وظیفه این قطعه در کنار شیر برقی، کنترل مقدار و شد آب وارد شده به داخل دیگ است. هیدرواستات به کمک یک شلنگ فشار به شیر برقی مرتبط می‌شود. زمانی که فشار آب واردشده به داخل دیگ به حد خاصی برسد، هیدرواستات به شیر برقی فرمان قطع مسیر آب ورودی را صادر می‌کند. هیدرواستات در دو نوع ۳ فیش و ۶ فیش وجود دارد و تنظیمات آن با توجه به ارتفاع و فشار آب منطقه شما انجام می‌شود.

ترموستات ماشین لباسشویی

ترموستات دیگر قطعه مهمی است که در فهرست اجزای ماشین لباسشویی به چشم می‌خورد. این قطعه تقریباً در تمامی مدارها، تجهیزات و ماشین آلات وجود دارد و وظیفه کلی آن، کنترل دمای کارکرد ماشین یا موتور است. هر مداری و هر ماشینی باید در یک محدوده دمایی مشخص کار کند تا عملکرد بهینه داشته باشد، بازدهی در بالاترین حد ممکن باشد و آسیبی به قطعات الکتریکی و تحت فشار ماشین وارد نشود. ترموستات ماشین لباسشویی وظیفه کنترل دمای هیتر را برعهده دارد. زمانی که دمای هیتر از مقدار خاصی تجاوز کند، ترموستات مسیر برق‌رسانی به هیتر را قطع می‌کند.

تایمر

تایمر یکی دیگر از قطعات ماشین لباسشویی است که احتمالاً همه با نحوه کارکرد آن آشنا هستیم. زمانی که روشن و خاموش شدن ماشین‌ها و لوازم خانگی مختلف خود را تنظیم می‌کنید. این کار را به کمک یک تایمر انجام می‌دهید. تایمر وظیفه اجرای برنامه‌های مختلف ماشین لباسشویی را برعهده دارد و فرمان کارکرد یا عدم کارکرد مدارهای مختلف ماشین لباسشویی را صادر می‌کند.

برد الکترونیکی ماشین لباسوشیی

هر ماشینی برای رسیدن به هماهنگی و کارکرد صحیح مدارهای مختلف خود به برد الکترونیکی مرکزی نیاز دارد. ماشین لباسشویی نیز از قطعات و اجزای مختلفی تشکیل می‌شود که باید باهم هماهنگ شوند. برد الکترونیکی این هماهنگی لازم را به وجود می‌آورد و کارکردی همانند CPU یک کامپیوتر را شبیه‌سازی می‌کند. واضح است که اگر آسیبی به قسمت‌های مختلف برد برسد، عملکرد کلی ماشین لباسشویی دچار اختلال خواهد شد.

لاستیک دور درب ماشین لباسشویی

لاستیک دور در ماشین لباسشویی

لاستیک دور درب ماشین لباسشویی در عین سادگی وظایف مهمی برعهده دارد. وظیفه پر کردن شکاف میان درب و بدنه برای جلوگیری از نفوذ آب به خارج از لباسشویی، جلوگیری از ایجاد سروصدا و جلوگیری از ایجاد ارتعاش و لرزه در بدنه برعهده لاستیک دور درب ماشین لباسشویی است.

کاسه نمد ماشین لباسشویی

کاسه نمد درواقع یک واشر آهنی پلاستیک‌دار است که وظیفه آب‌بندی بدنه ماشین لباسشویی را برعهده دارد. کاسه نمد روی شفت و در کنار بلبرینگ و پولی قرار می‌گیرد.

پولی ماشین لباسشویی

یکی دیگر از اجزای ماشین لباسشویی، پولی است. هر ماشین لباسشویی دارای ۲ پولی است که وظیفه انتقال نیرو و تنظیم سرعت الکتروموتور ماشین لباسشویی را برعهده دارند.

تسمه ماشین لباسشویی

تسمه یکی دیگر از قطعات ماشین لباسشویی است که چرخش الکتروموتور را به دیگ مرتبط می‌کند. بدون وجود تسمه، نیروی چرخشی ایجاد شده توسط الکتروموتر به دیگ منتقل نخواهد شد. تسمه روی ۲ پولی الکتروموتور سوار می‌شود.

چراغ اعلان و هشدار ماشین لباسشویی

این چراغ نشان از کارکرد و برق‌دار شدن ماشین لباسشویی خبر می‌دهد و در مدل‌های جدید جای خود را به چراغ‌های ال ای دی روی پنل نمایشگر دیجیتال و لمسی داده است.

آبکش ماشین لباسشویی

یکی دیگر از قطعات و اجزای ماشین لباسشویی آبکش آن است. آبکش از یک استوانه از جنس پروپیلن مشبک و برجسته تشکیل می‌شود که با حرکت دورانی خود باس‌ها را آبکشی می‌کند. این استوانه دارای سوراخ‌ها و منافذی است که آب را از دیگ وارد آبکش می‌کنند.

سه نظام ماشین لباسشویی

سه نظام از دیگر اجزای ماشین لباسشویی است. این قطعه از جنس آلیاژ آلومینیوم است و با پیچ و مهره به آبکش وصل می‌شود.

جاپودری ماشین لباسشویی

جاپودری مخزنی است که شوینده‌ها، نرم‌کننده‌ها، مشکین‌شوها و پودرهای مختلف را در داخل خود جای داده و آن‌ها را وارد مخزن و دیگ شستشو می‌کند. جاپودری در انواع و اشکال مختلفی ساخته می‌شوند که همگی عملکرد مشابهی دارند. این قطعه کشویی است و در صورت نیاز به شستشو به‌صورت کامل از بدنه لباسشویی جدا می‌شود.

کمک فنر ماشین لباسشویی

کمک فنر یکی از قطعات ماشین لباسشویی است که همانند هر ماشین دیگری وظیفه ایجاد سیستم تعلیق و جلوگیری از وارد شدن ضربه و فشار به بدنه ماشین لباسشویی را برعهده دارد. کمک فنر تکان خوردن و لرزش‌های اضافی بدنه را گرفته و از آسیب دیدن آن جلوگیری می‌کند.

اگر ماشین لباسشویی بیش از حد می‌لرزد، به کمک فنرهای آن شک کنید. تعمیرات تخصصی قطعات مختلف مصرفی ماشین لباسشویی در نمایندگی ماشین لباسشویی آاگ انجام می‌شود. اگر کارکرد ماشین لباسشویی‌تان به مشکل برخورده است، می‌توانید با مشاوران و تعمیرکاران نمایندگی ماشین لباسشویی آاگ در تماس باشید.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد قطعات ماشین لباسشویی صحبت کردیم و از نزدیک با نحوه عملکرد اجزای ماشین لباسشویی آشنا شدیم. متوجه شدیم که هر ماشین لباسشویی از قطعات مختلفی تشکیل می‌شود که در کنار هم کار شستشو و آبکشی لباس‌های ما را انجام می‌دهند. اگر قطعات ماشین لباسشویی شما به مشکل خورده است، می‌توانید با نمایندگی‌های مجاز و معتبر لباسشویی مانند نمایندگی ماشین لباسشویی الکترولوکس و آاگ در تماس باشید.

دیگر مقالات این دسته بندی