نمایندگی پارسا سرویس

جنرال الکتریک – آاگ – مابه

021-۵۴۴۱۲۱۰۰

8 صبح الی 19

Untitled-1
علت لرزش لباسشویی چیست؟
زمان مطالعه: 8 دقیقه

علت لرزش لباسشویی چیست؟

علت لرزش و سر و صدای ماشین لباسشویی، تراز نبودن آن است، و فرقی هم نمی‌کند ماشین لباسشویی شما از کدام برند ‌باشد. در مقاله پیش رو با علت های مهم و مختلف لرزش و صدای ماشین لباسشویی و راهکار های عملی که شما بتوانید عیب را برطرف کنید، آشنا می‌شوید. برای مطالعه بیشتر در خصوص مشکلات رایج ماشین لباسشویی آاگ، پیشنهاد می‌کنیم صفحه نمایندگی و تعمیر ماشین لباسشویی آاگ را مطالعه نمایید.

دلایل لرزش و سروصدای ماشین لباسشویی و راهکارهای آن

همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم، بیش‌ترین خرابی در بین ماشین لباسشویی ها، لرزش و صدای زیاد است. از دلایل لرزش و سروصدای ماشین لباسشویی می‌توان به تراز نبودن ماشین لباسشویی، عدم توجه به ظرفیت ماشین، فرسوده شدن کمک فنر، فرسوده شدن فنر دیگ، مشکل در و بسته بودن پیچ ترنسفر اشاره کرد.

  • تراز نبودن ماشین
  • عدم توجه به ظرفیت
  • فرسوده شدن کمک فنر
  • فرسوده شدن فنر دیگ
  • مشکل در
  • بسته بودن پیچ ترنسفر

۱. تراز نبودن ماشین لباسشویی

شایع ترین علت لرزش و سر و صدای ماشین لباسشویی مخصوصا در زمان خشک کردن، تراز نبودن آن است. با استفاده از ابزار تراز می‌توانید تراز بودن دستگاه ماشین لباسشویی خود را به صورت افقی و عمودی بررسی کنید. 

اگر در منزل ابزار تراز را دارید آن را روی ماشین لباسشویی قرار دهید تا متوجه شوید که ماشین لباسشویی شما به کدام سمت شیب پیدا کرده است. برای رفع مشکل، پایه های زیر ماشین لباسشویی را بررسی کنید، ممکن است تنظیم یک یا چند تا از پایه ها بهم خورده باشد. برای برطرف شدن تراز نبودن ماشین لباسشویی می‌توانید ماشین لباسشویی خود را بر روی مصنوعات چوبی قرار دهید. مانند تخته سه لایه یا انواع کفپوش‌ها. 

۲. عدم توجه به ظرفیت ماشین لباسشویی

ماشین های لباسشویی بر اساس ظرفیت دسته بندی می‌شوند. حال اگر به حداقل و حداکثر ظرفیت و وزن تعادل تعیین شده برای ماشین لباسشویی خود توجه نکنیم، باعث آسیب رساندن به آن می‌شویم. یکی از این آسیب ها لرزش و سر و صدای ماشین لباسشویی است. مقدار لباسی که در ماشین لباسشویی قار می‌دهیم، نه کم باشد و نه زیاد.

برای حل این مشکل حتما قبل از استفاده از ماشین لباسشویی اطلاعات نوشته شده در دفترچه راهنمای آن را مطالعه نمایید، تا دچار این اشکال نشوید.

۳. فرسوده شدن کمک فنر ضد لرزش ماشین لباسشویی

ماشین لباسشویی‌های اتوماتیک، دارای یک یا چند کمک فنر ضد لرزش درون دستگاه هستند. اگر مشکل سر و صدا و لرزش ماشین لباسشویی از فرسودگی کمک فنرهای ضد لرزش باشد، باید کار را به نمایندگی یا تعمیرکار حرفه‌ای سپرد. به طور معمول هر ۵ تا ۷ سال زمان تعویض کمک فنرهای ضد لرزش می‌باشد.

۴. فرسوده شدن فنر دیگ ماشین لباسشویی

یکی دیگر از قطعاتی که نقص در آن باعث لرزش و صدای ماشین لباسشویی می‌شود، فرسودگی فنرهای دیگ ماشین لباسشویی می‌باشد. این فنرها از یک طرف به دیگ و از طرف دیگر به دستگاه ماشین لباسشویی متصل هستند.

برای تعویض و تعمیر فنر دیگ ماشین لباسشویی، باید دستگاه را در اختیار نمایندگی یا تعمیرکار حرفه‌ای قرار دهید.

۵. مشکل در وزنه‌های تعادل دیگ ماشین لباسشویی

قطعه دیگری که خرابی آن، دلیل صدا و لرزش ماشین لباسشویی می‌شود، وزنه‌های تعادل دیگ ماشین لباسشویی هستند. این وزنه‌ها به منظور حفظ تعادل دیگ در زمان لرزش‌های دستگاه به کار می‌روند. وزنه‌های تعادل یا بالانسر در اطراف دیگ ماشین لباسشویی قرار دارند، جنس آن‌ها از بتن یا سیمان می‌باشد.

اگر وزنه تعادل ترک بخورد یا شل شود، دلیل سر و صدا و لرزش ماشین لباسشویی است. تعویض و یا تعمیر وزنه‌های تعادل دستگاه خود را به متخصص مربوطه بسپارید.

۶. بسته بودن پیچ ترنسفر

پیچ حمل و نقل یا ترنسفر، پیچ‌هایی در پشت ماشین لباسشویی به جهت حفاظت از دیگ در زمان حمل و نقل، هستند. بسته بودن این پیچ‌ها علت دیگر لرزش و صدای ماشین لباسشویی می‌باشد. اگر ماشین لباسشویی خود را به تازگی تهیه کرده‌اید حتماً قبل از روشن کردن ماشین لباسشویی خود، این پیچ‌ها را باز نمایید.

تا بدین جای این مطلب تلاش کردیم تا شما را با علت‌های مختلف صدا و لرزش ماشین لباسشویی آشنا کنیم و راهکارهایی برای رفع آن مشکل به شما آموزش دهیم. 

در ادامه می‌خوانید درباره آشنایی با برنامه‌های مختلف شستشو در ماشین لباسشویی، دلایل کوچک شدن انواع لباس بعد از شستن و دلایل جمع شدن آب در ماشین لباسشویی.

برنامه های مختلف ماشین لباسشویی ها.

آشنایی با برنامه‌های مختلف شستشو در ماشین لباسشویی

ماشین لباسشویی اتوماتیک برای شستشوی انواع لباس‌های پارچه‌ای یا وسایلی که قابل شستشو در ماشین لباسشویی هستند، برنامه‌های مختلف دارد. برنامه شستشو در ماشین لباسشویی بستگی به نیاز شما متغیر است. 

ماشین لباسشویی‌های اتوماتیک چیزی را از پیش خود تشخیص نمی‌دهند، آن‌ها به صورت خودکار برنامه تعیین شده از سمت کاربر را اجرا می‌کنند. این شما هستید که نوع پارچه را باید مشخص کنید. تا با برنامه خاص جنس شما شستشو را انجام دهد. حال تعدادی از برنامه‌های شستشو در ماشین لباسشویی را به شما معرفی می‌کنیم و کاربرد آن‌ها را برایتان شرح می‌دهیم.

برنامه Cotton لباسشویی

برنامه شستشو مخصوص الیاف کتان و پنبه ای 

برنامه Duvet لباسشویی

برنامه شستشو ملحفه، بالش، روکش مبل و مواردی که در آن‌ها از پر استفاده شده

برنامه Delicate لباسشویی

برنامه شستشو لباس‌های ظریف و پارچه‌های حریر

برنامه Wool لباسشویی

برنامه شستشو پارچه و لباس‌های پشمی و نخی

برنامه Synthetic لباسشویی

برنامه شستشو برای البسه با جنس مصنوعی

برنامه Blanket لباسشویی

برنامه شستشو پارچه‌های ضخیم و پتو

برنامه Easy care لباسشویی

برنامه شستشو برای اتو کشی آسان، مانند شستن پرده

برنامه Refresh لباسشویی

برنامه شستشو با بخار، فقط برای شستن ۳ تکه لباس (ضد چروک)

برنامه Skin care لباسشویی

برنامه شستو لباس‌هایی که مستقیما با پوست در تماس هستند

برنامه Hand wash لباسشویی

برنامه‌ای که مانند شستشوی دستی عمل می‌کند

برنامه Dark wash لباسشویی

برنامه مخصوص لباس‌های تیره

برنامه Mix لباسشویی

برنامه شستشوی لباس‌های مخلوط با جنس‌های متفاوت

برنامه Eco لباسشویی

برنامه شستشوی بهینه سازی شده و اقتصادی

برنامه Intensive لباسشویی

برنامه شستشو مخصوص لباس و پارچه های خیلی کثیف

برنامه Rinse+ لباسشویی

برنامه آبکشی اضافه

با چند برنامه شستشو طراحی شده برای اکثر ماشین لباسشویی‌ها آشنا شدید و کارایی آن ها را برایتان ذکر کردیم. در اینجا می‌خواهیم پاسخ به سوالی پر تکرار بدهیم. دلایل کوچک شدن انواع لباس بعد از شستشو چیست؟

کوچک شدن و آب رفتن لباس بعد از شتسشو چه دلایلی دارد؟

دلایل کوچک شدن انواع لباس بعد از شستشو

علت کوچک شدن یا به اصطلاح آب رفتن انواع لباس بعد از شستشو، الیاف پارچه و نحوه تولید لباس‌ها است. باید توجه داشته باشید که هر جنس پارچه و لباس ممکن است بر اثر شستشو، واکنش‌های متفاوتی داشته باشد. 

پارچه‌ها و لباس‌های نخی بیشتر و عیان‌تر از سایر انواع مختلف پارچه دچار تغییر سایز می‌شوند. زیرا در تولید آن‌ها بین تار و پود پارچه فشردگی بیش‌تری وجود دارد، و این امر باعث ایجاد یک قوام نسبی در پارچه‌های نخی می‌شود. وقتی لباس نخی در معرض آب گرم قرار می‌گیرد انسجام اولیه بین تار و پود پارچه از بین می‌رود و بعد از شستشو شما شاهد کوچک شدن یا آب رفت لباس می‌شوید.

در کل هرچه بافت پارچه لباس از انسجام بیشتری برخوردار باشد، بعد از شستشو احتمال آب رفت و کوچک شدن آن وجود دارد، مانند پارچه‌های نخی. در مقابل هر چه این انسجام بین تار و پود پارچه کمتر باشد بعد از شستشو احتمال کشسانی در بافت پارچه وجود دارد، مانند پارچه‌های نایلونی.

چگونه از آب رفتن لباس در ماشین لباسشویی جلوگیری کنیم؟

برای رفع مشکل تغییر سایز لباس، قبل از قرار دادن آن‌ها در ماشین لباسشویی حتما برچسب توضیحات لباس را مطالعه نمایید. تولیدکنندگان پوشاک، دستورالعمل‌های شستشو از جمله درجه و دمای آب و ترکیبات و الیاف پارچه را در قسمتی از لباس چاپ می‌کنند. یکسری از تولیدکنندگان قبل از دوختن پوشاک، پارچه‌ها را در آب قرار می‌دهند تا لباس پس از دوخته شدن دچار تغییر سایز نشود.

برنامه‌های delicate و hand wash در ماشین لباسشویی‌های اتوماتیک در مقایسه با برنامه‌های شستشو طولانی مدت و با سرعت چرخش بالا، آسیب کمتری به بافت لباس شما می‌زنند. همچنین به این نکته توجه نمایید که دمای آب هرچه پایین‌تر باشد (سرد و ولرم) نسبت به دمای آب بالاتر (گرم و داغ)، آسیب کمتری به تار و پود پارچه لباس در فرایند شستشو می‌رساند. برای ثبات بیشتر الیاف لباس‌هایتان بهتر است پس از شستشو، آن‌ها را در معرض هوای آزاد قرار دهید تا خشک شوند.

جمع شدن آب پشت ماشین لباسشویی به چه دلیل است؟

دلایل جمع شدن آب در ماشین لباسشویی

شایع ترین علت جمع شدن آب در ماشین لباسشویی، خرابی شیر برقی دستگاه است. دلایل جمع شدن آب در ماشین لباسشویی پس از خاموش شدن دستگاه را در دو گروه مورد بررسی قرار می‌دهیم. ابتدا جمع شدن آب تمیز و بعد جمع شدن آب کثیف.

خرابی شیر برقی ماشین لباسشویی

شیر برقی ماشین لباسشویی به منظور آب گیری از لباس ها در ماشین لباسشویی قرار گرفته است. بروز مشکل در این قطعه مهم می‌تواند باعث جمع شدن آب تمیز در ماشین لباسشویی پس از خاموش شدن دستگاه، شود. برای رفع این مشکل، باید سلامت شیر برقی را بررسی کنید و در صورت نیاز آن را تعویض یا تعمیر نمایید.

انسداد فیلتر تخلیه

یکی دیگر از قسمت‌های مهم در ماشین لباسشویی، فیلتر تخلیه آن می‌باشد، که با گذشت زمان از پرز لباس و نخ و غیره مسدود می‌شود. این امر باعث جمع شدن آب کثیف در ماشین لباسشویی می‌شود. توصیه می‌کنیم حدودا هر دو ماه یکبار فیلتر تخلیه را باز کرده و تمیز نمایید.

اشکال در پمپ تخلیه

مهم‌ترین قطعه در روند تخلیه آب اضافه در مراحل شستشو در ماشین لباسشویی، پمپ تخلیه می‌باشد. پس از مدتی استفاده از ماشین لباسشویی، امکان خرابی پمپ تخلیه و یا گیر کردن اجزای ریز لباس ها مثل دکمه یا دسته زیپ در پروانه های پمپ تخلیه، وجود دارد. بروز مشکل در پمپ تخلیه باعث جمع شدن آب کثیف در ماشین لباسشویی می‌شود. برای رفع این مشکل باید پمپ تخلیه را باز کنید و برای تعویض یا تعمیر آن اقدام نمایید.

انسداد شلنگ تخلیه

یکی دیگر از قسمت‌هایی که مشکل در آن باعث جمع شدن آب در ماشین لباسشویی می‌شود، گرفتگی خرطومی زیر دیگ ماشین لباسشویی می‌باشد. شیر تخلیه را باید به صورت منظم بررسی کنید تا اگر مسدود شده بود آن را سریع برطرف کنید.

گرفتگی چاه فاضلاب

گرفتگی چاه فاضلاب متصل به شیلنگ تخلیه ماشین لباسشویی از دیگر دلایل جمع شدن آب کثیف در ماشین لباسشویی است. ممکن است چاه پر یا مسدود شده باشد که کار تخلیه را با مشکل مواجه کرده است. پس از بررسی و رفع گرفتگی چاه، توجه کنید تا شلنگ تخلیه را به درستی در جای خودش قرار دهید.

نقص در برد الکترونیکی دستگاه

یکی دیگر از قطعات مهم ماشین لباسشویی، برد الکترونیکی آن است که فرمان های شستشو را صادر می‌کند. آخرین علت جمع شدن آب در ماشین لباسشویی، خرابی در قسمتی از این قطعه می‌باشد. برای تعمیر برد الکترونیکی باید با متخصص عیب یابی و تعمیر تماس بگیرید.

صحبت پایانی

رایج ترین مشکل در بین ماشین لباسشویی ها، لرزش و صدای آن ها است. اصلی ترین علت این مشکل تراز نبودن ماشین لباسشویی است، که با ابزار تراز می‌توانید به آن پی ببرید. علت های مختلف دیگر لرزش و صدای ماشین لباسشویی، عدم توجه به ظرفیت دستگاه،، فرسوده شدن کمک فنر ضد لرزش، فرسوده شدن فنر دیگ، مشکل در وزنه های تعادل دیگ و بسته بودن پیچ ترنسفر ماشین لباسشویی هستند.

در ادامه تعدادی از برنامه های شستشوی مشترک در اکثر ماشین لباسشویی های اتوماتیک را به شما معرفی کردیم. برنامه شستشو مخصوص الیاف کتان و پنبه ای (Cotton)، برنامه شستشو جهت اتو کشی آسان (Easy care) و غیره. در این مقاله از دلایل کوچک شدن یا آب رفت لباس برایتان گفتیم. الیاف لباس و پارچه هر چه منسجم تر باشد احتمال تغییر سایز در مواجهه با آب با دمای بالا، در آن ها کمتر است. اصلی‌ترین راهکار برای جلوگیری از این مشکل، مطالعه و توجه به مشخصات و دستورالعمل های شستشو، چاپ شده در قسمتی از لباس، می‌باشد.

در پایان به دلایل جمع شدن آب در ماشین لباسشویی و بیان راه حل آن ها، پرداخته ایم. خرابی شیر برقی ماشین لباسشویی، انسداد فیلتر تخلیه، اشکال در پمپ تخلیه، انسداد شلنگ تخلیه، گرفتگی چاه فاضلاب، نقص در برد الکترونیکی دستگاه از دلایل مهم جمع شدن آب در ماشین لباسشویی می‌باشند.

دیگر مقالات این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *